ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ліцеїсти-крутяни зустрілися з військовими письменниками у Львові

Армія і суспільство Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Березня 2021, 15:41

Фінальним акордом третього Всеукраїнського форуму військових письменників, який завершився вчора у Львові, можна назвати зустріч авторів-учасників з вихованцями Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

З дотриманням усіх карантинних пересторог четверо військових авторів, які пишуть у жанрах поезії та прози, поспілкувалися з юнаками на актуальну для всіх українців тему — захист нашої держави від збройної агресії.

Учасник війни в Афганістані та АТО Микола Ніколаєв, харків’янин, офіцер Нацгвардії та поет Олександр Лисак, львівський журналіст і колишній пресофіцер піхотної бригади Влад Якушев, працівник ЗСУ й вимушена переселенка з Криму Олена Лотоцька — кожен з письменників доніс до ліцеїстів-крутян власне бачення й унікальний погляд на події української боротьби за свободу й незалежність.

Слід зазначити, що ліцейська аудиторія дуже жвава й незашорена: хлопці активно ставили авторам запитання, цікавились їхньою професійною діяльністю. Наприклад, Микола Ніколаєв не лише письменник, а й професійний художник-графік, а Влад Якушев, повернувшись з війни, перетворив колишнє хобі в царині пошуку старовинних речей з металошукачем у справу, якою нині займається. Ба більше, Влад навіть приніс деякі знахідки, описані в циклі творів «Двоє з лопатою. Пригоди сірих археологів»: старі монети, елементи військового однострою періоду воєн 18-19 століть, побутові дрібнички часів Київської Русі.

— У вихованні майбутніх воїнів важливе все. Вони мають бути ерудованими, мати якомога ширше коло зацікавленості. І якщо є змога організувати для них зустріч, яка принесе їм враження і знання, ми обов’язково це робимо, — зазначив заступник начальника ліцею з виховної роботи капітан Тарас Гривул. — Дякуємо учасникам форуму військових письменників за приділений нашим вихованцям час. Сподіваємось, такі позитивні зустрічі стануть систематичними у межах цієї військово-літературної події у Львові.

У подарунок бібліотеці військового ліцею автори залишили свої книги з авторськими підписами.

— Трішки нервувався перед зустріччю з юнацькою авдиторією, — розповідає поет-харків’янин Олександр Лисак. — Адже сучасна молодь не надто полюбляє віршоване слово. Але буквально за хвилин п’ятнадцять спілкування всі тривоги розвіялись. Це чудові й цікаві парубки, яким небайдуже, що відбувається на фронті та й у державі загалом. Ледь встигав відповідати на запитання. Потішило те, що після першого прочитаного вірша почулося: «…а почитайте нам ще».

Третій Всеукраїнський форум військових письменників у Львові завершився. Головна модераторка заходу, директорка обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяна Пилипець, підбиваючи підсумки, зазначила: зустріч військових письменників з поціновувачами їхньої творчості була успішною й усе, що планувалося — зроблено!

— Ми отримали шалений заряд позитиву. Маємо розуміння: військово-ветеранська література вже не є культурним андеграундом десь на узбіччі загальної всеукраїнської літературної конгломерації. Ці книги затребувані читачами, вони цікаві. Є видавництва, які спеціалізуються на друці військових авторів. Вже маємо ідеї, як зробити наступний форум у Львові масовішим й цікавим для учасників та відвідувачів, — говорить вона.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Загарбники атакували підприємство на Харківщині ракетами «Гром Е-1»

Загарбники атакували підприємство на Харківщині ракетами «Гром Е-1»

Армія рф завдала удару ракетами «Гром Е-1» по підприємству у Чугуївському районі Харківської області.

На Рівненщині лікар піде під суд за те, що «малював» ухилянтам інвалідність

На Рівненщині лікар піде під суд за те, що «малював» ухилянтам інвалідність

Служба безпеки та Національна поліція заблокували три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано всіх організаторів викритих злочинів.

Важка артилерія та ударні дрони: Нікопольщина потерпає від ворожих атак

Важка артилерія та ударні дрони: Нікопольщина потерпає від ворожих атак

Протягом дня російська армія обстрілювала Нікопольщину. Окупанти застосовували дрони-камікадзе та важку артилерію.

Використання інструментів штучного інтелекту може змінити хід війни — заступник Міністра оборони

Використання інструментів штучного інтелекту може змінити хід війни — заступник Міністра оборони

Заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко зустрілася з представниками компанії Helsing, яка займається інтеграцією штучного інтелекту в оборонні технології. Разом з CEO та співзасновником Helsing Гундбертом Шерфом обговорили можливості інтеграції рішень з використанням штучного інтелекту до існуючого програмного забезпечення української армії.

Десантники демонструють розправу на технікою окупантів

Десантники демонструють розправу на технікою окупантів

Окупанти, що намагалися штурмувати позиції десантників 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України отримали достойну відсіч від пілотів ударних дронів.

В Україні випустили нову марку, присвячену ураженим російським кораблям

В Україні випустили нову марку, присвячену ураженим російським кораблям

Сьогодні, 2 травня, в Укрпошті презентували нову марку — «русскій воєнний флот — до дна», на якій зображені кораблі, що були знищені або пошкоджені ЗСУ, ВМС, ГУР та СБУ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

до 100000 грн

Запоріжжя

Щастинський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Командир гармати, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Кам'янське

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Вогнеметник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець, Військова служба за контрактом, Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Петрівське, Запорізька область

Бухгалтер фінансово-економічної служби

від 20100 до 50000 грн

Миколаїв, Миколаївська область