ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові Литви й Канади обмінюються досвідом із представниками Військової служби правопорядку у ЗСУ

Вишкіл Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Лютого 2021, 18:25

На базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського цими днями проходить оперативно-спеціальний збір Військової служби правопорядку у Збройних Силах України за участю представників Військової поліції Литовської Республіки та операції UNIFIER. Кореспонденти АрміяInform були присутні на заході.

– Це навчання у нас проходить на операційному рівні. Ми ділимося досвідом, розповідаємо про процес планування операцій – як це відбувається у Литві чи будь-який іншій країні НАТО. І наші українські партнери наразі вивчають, як цей процес можна впровадити в Україні, – розповів начальник відділу планування операцій Збройних сил Литовської Республіки капітан Аудріус Родзіс.

За його словами, по закінченню навчання офіцери операційного рівня, які нині присутні на заході, розумітимуть принцип планування операцій і як їх виконувати. Це потрібно, щоб не було розбіжностей в процедурах планування.

– Ми докладаємо максимум зусиль до реформи нашої Військової служби правопорядку у Військову поліцію і до інтеграції її до спільноти Військової поліції НАТО. Тому участь у цих заходах для нас важлива. Таке навчання потрібне для обміну досвідом з питань планування операцій під проводом Альянсу і миротворчих операцій. Нам важливо розуміти порядок їхнього планування, відпрацювання документів за натовськими стандартами, – підкреслив начальник групи міжнародного співробітництва Головного управління ВСП у ЗСУ підполковник Олександр Головецький.

Начальник оперативного відділу – заступник начальника штабу Головного управління ВСП у ЗСУ полковник Сергій Гуцол зауважив, що цей захід важливий, бо запрошення представників НАТО пришвидшує наше просування до Альянсу.

-Сьогодні ми запросили представників Військової поліції, які безпосередньо відповідають за планування операцій в Альянсі. Інформація, яку вони надають, полегшить наше розуміння процесів, що відбуваються у штабах підрозділів Військової поліції з питань планування її застосування в операціях НАТО, – зазначив офіцер.

Він додав, що під час цього навчання українські офіцери вже дізнались, що у згаданих процесах є багато спільного у ЗСУ й НАТО.

-Але таємниця криється у нюансах. Саме їх потрібно вивчити. І все найкраще, що є в Альянсі, і що є в нас, треба впроваджувати. Цей захід – перша цеглинка нашої плідної співпраці. Ми ще плануємо провести практичні тренінги… І от щойно канадський колега мені повідомив, що у них є курс з оперативного планування застосування підрозділів НАТО, який триває 3-4 тижні. Ця інформація дає привід подумати про майбутнє – щоб ми спланували ці заходи, долучились до них і продовжували навчатись, – заявив полковник Сергій Гуцол.

Фото, відео – Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Володимир Зеленський назвав найважчий напрямок на фронті

Володимир Зеленський назвав найважчий напрямок на фронті

Особлива увага зараз — на Покровський напрямок Донеччини, де тиснуть російські війська.

На Закарпатті на гарячому затримали незаконного переправника ухилянтів через кордон

На Закарпатті на гарячому затримали незаконного переправника ухилянтів через кордон

Правоохоронці викрили організатора переправлення осіб через кордон на Закарпатті.

Президент: Саміт миру — це реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру

Президент: Саміт миру — це реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру

Глобальний Саміт миру, який має в червні відбутись у Швейцарії, буде реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру.

«Народу набирают пизд*ц, а они походу все утилизируются в Часовом Яру» — ГУР перехоплення

«Народу набирают пизд*ц, а они походу все утилизируются в Часовом Яру» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову окупанта щодо безуспішності штурмових дій та значних втрат серед військовослужбовців зс рф в районі Часів Яр Донецької області.

Будемо діяти у відповідь: НАТО пообіцяло відповісти на гібридні атаки рф проти членів Альянсу

Будемо діяти у відповідь: НАТО пообіцяло відповісти на гібридні атаки рф проти членів Альянсу

Блок НАТО оприлюднив заяву щодо гібридних атак росії на деякі країни-члени Альянсу. Так, ворожу діяльність вже було зафіксовано на території Чехії, Естонії, Німеччини, Латвії, Литви, Польщі та Великої Британії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 Окрема Бригада ТрО ЗСУ

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Оператор дрону-камікадзе

від 40000 до 120000 грн

Павлоград

Військова частина А4759