ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Під Миколаєвом небо розквітнуло «кульбабами» парашутних куполів

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Березня 2020, 13:49

У межах бойової підготовки підрозділи окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського ВМС ЗС України виконали стрибки із вертольота Мі-8 зі штатним  озброєнням та спорядженням.

А почалося все на світанку. Ранок на аеродромі під Миколаєвом видався надзвичайно жвавим. Перед Мі-8 вишикувалися морські піхотинці в десантному спорядженні. Виконання планової програми стрибків із парашутом стартувало з інструктажу та постановки завдань.

У кожного морпіха за плечами по два парашута: основний, який важить 11 кг, і запасний ­– вагою 5 кг. Позаду – тижні наполегливих тренувань. Для вдосконалення практичних навичок морські піхотинці відпрацювали елементи стрибка з парашутом на повітрянодесантному комплексі: дії парашутиста при відділенні від повітряного судна та під час приземлення. Також вивчали матеріальну частину парашута і парашутних приладів.

Нарешті день, до якого так наполегливо готувалися, настав. Короткий інструктаж, завантаження – і вертоліт злітає. Висота 800 метрів. Лунає команда інструктора, й піхотинці вишукуються в черзі перед відкритою апарелю. Легкий хлопок по плечу, й піхотинець робить крок у блакитний простір. За хвилину все небо розквітає «кульбабами» білих куполів. Приземлення відбувається у степу. Хоча вітер не такий міцний, він розносить парашутистів достатньо далеко. Тому, в першу чергу, морпіхи виконують завдання зі збору у визначеному місті для подальшого виконання бойового завдання.

Серед тих, хто виконав стрибки, були ті, в кого за плечами їх уже кілька. Наприклад, морський піхотинець Артем Тениченко вже удев’яте підкорює небо. Але чимало і тих, хто вперше пройшов цей іспит. Ілля Гишко з Вінниччини всього місяць служить у підрозділі морської піхоти після укладення контракту. Емоції переповнюють молодого матроса. На запитання, як йому вдалося приборкати страх, відповів по військовому коротко: «Виконував наказ командира і робив те, чому навчили на заняттях».

Фото Олександра Бессмертна

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник медичного пункту

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Солдат

від 21000 до 121000 грн

Миколаїв

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Технік зв’язку

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Окремий контрольно-пропускний пункт Київ, ДПСУ

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Кухар

від 21000 до 51000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України