ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Полтаві водіїв готують за допомогою комп’ютерних технологій

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Листопада 2020, 13:28

Підготовка водійського складу в 179-му об’єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв’язку ЗСУ відбувається з використанням комп’ютерних технологій. Міністерству оборони України така новація обійшлась майже в 5 мільйонів гривень. Але витрати цілком виправдані. Тренажери армійських вантажівок МАЗ та КрАЗ, які закупило відомство, покращують якість підготовки спеціалістів. Окрім того, це економія часу й матеріального ресурсу.

Симулятор армійської вантажівки – це не атракціон

Курсанти на навчально-тренувальному майданчику виконують дев’ять обов’язкових вправ, зокрема «Дворик», «Змійка», «Пагорб», «Повноцінне перехрестя». Потім майбутні водії відточують практичні уміння за визначеними маршрутами на полігоні, у населених пунктах, у вечірній та нічний час.

До слова, оновлений навчально-тренувальний майданчик створено так, що враховує особливості експлуатації автомобіля від простих до ускладнених умов, він максимально адаптований для водіння у місті. Реальну дорожню обстановку створюють світлофори, відповідна розмітка, перетин міських перехресть за участю пішоходів. Курсанти відточують також і навички водіння на симуляторах.

Із кабіни динамічного тренажера автомобіля КрАЗ автор цих рядків виліз хоча і задоволений, але трохи зніяковілий. Адже за свого понад 30-річного водійського стажу, усе ж у майже реальному водінні вантажівки помилок уникнути не вдалось: у мене на певному відрізку шляху «закипів» двигун. Уявив реакцію інструктора на цю подію в реальних умовах, але його спокійний погляд та усмішка заспокоїли.

– Навіть досвідчені водії не застраховані від помилки, – зазначив сержант Володимир Данилевський. – Одна справа, коли вона є віртуальною, і можемо проаналізувати та виправити ситуацію. Інша річ, коли проблема трапляється в реальному житті. Тому виконання навчальних вправ на симуляторах – вкрай необхідний елемент практичної підготовки.

Курсанти розповідають, що це зовсім не іграшка, як здається з першого погляду. І симулятор примушує ставитися до себе, як до справжнього авто.

– За кермо тренажера спочатку сідав з іронічною посмішкою – поділився враженнями старший солдат Олексій. – Одразу пригадав, як із молодшим сином у Львові відвідував дитячій розважальний центр «Ігрлоленд», де є багато атракціонів, зокрема, і симуляторів автомобілів. Але я швидко зрозумів: це не атракціон, як почав виконувати першу вправу. Навіть не пригадую, щоб колись так хвилювався, як того дня. Тренажер дозволяє передати відчуття водія, наче у реальному водінні автомобіля.

Загалом за кермом симуляторів курсанти проводять до 12 годин. Але за потреби усі бажаючі можуть закріпити навички на додаткових заняттях.

– Загальний курс підготовки водіїв триває 160 годин, зокрема 60 годин – практичне водіння, – розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника циклової комісії автотехніки старший лейтенант Дмитро Педь. – Навчальний курс водіїв контролює комп’ютерна програма сервісного центру МРЕО МВС. Курсанти занесені в базу «Автоматичного робочого місця», де фіксується виконання ними усіх пунктів навчального плану. Чинники особистісного впливу на цей процес повністю виключені. Тому до екзамену на отримання прав курсанта допускають після опанування навчальної програми.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Уряд оновив виплати військовослужбовцям: що вони передбачають

Уряд оновив виплати військовослужбовцям: що вони передбачають

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям Збройних Сил Украни. Відтак одноразова грошова допомога при укладанні контракту в 2024 році становить: рядовий склад — 24 224 грн, сержанський і старшинський склад — 27 252 грн, офіцерський склад — 30 280 грн.

У Британії відзначили 106-у річницю Військово-Морського Прапору ЗСУ

У Британії відзначили 106-у річницю Військово-Морського Прапору ЗСУ

29 квітня 2024 року з нагоди 106-ї річниці Військово-Морського Прапору Збройних Сил України прапори національного флоту були урочисто підняті на протимінних кораблях типу Sandown «Чернігів» та «Черкаси», які наразі знаходяться у Великій Британії.

Протягом дня армія рф випустила майже 20 артснарядів по Нікопольщині

Протягом дня армія рф випустила майже 20 артснарядів по Нікопольщині

Протягом дня ворожа артилерія п’ять разів працювала по Нікопольщині. Війська країни-агресорки випустили майже два десятки снарядів. А ще — скерували на район три дрони-камікадзе.

У Міноборони розповіли, скільки було виплачено за знищену техніку

У Міноборони розповіли, скільки було виплачено за знищену техніку

Військовослужбовці ЗСУ на передовій отримують грошове забезпечення та додаткові виплати за безпосередню участь у бойових діях. Також передбачено грошове заохочення за підбиту російську техніку.

У Повітряних Силах ЗСУ висловилися щодо отримання модифікації F-16 Block 70/72

У Повітряних Силах ЗСУ висловилися щодо отримання модифікації F-16 Block 70/72

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, які саме модифікації літаків-винищувачів F-16 розраховує отримати Україна від західних партнерів.

Жорсткі бої за Очеретине, штурми окопів, знищений «Бук» під Запоріжжям: стрім із прифронтового міста

Жорсткі бої за Очеретине, штурми окопів, знищений «Бук» під Запоріжжям: стрім із прифронтового міста

Воїни 63-ї окремої механізованої бригади штурмують російські окопи на Лимано-Куп'янському напрямку. Під час успішних атак вдалося взяти у полон кількох російських окупантів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер базових станцій

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Водій-машиніст екскаватора, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Львів

110 окремий батальйон 111 ОБр Сил ТрО

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Кухар в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби, фельдшер

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін