ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Донеччині відбулась зустріч представників Командування Об’єднаних сил та делегації Республіки Литва

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Жовтня 2020, 14:30

На Донеччині відбулась зустріч представників Командування Об’єднаних сил та делегації Республіки Литва на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні, повідомляє пресцентр ООС.

Виконувач обов’язків заступника командувача ОС підполковник Євген Рижов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні пана Вальдемараса Сарапінаса із поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Сторони відвідали одну з бригад оперативно-тактичного угруповання «Схід». Під час брифінгу командир бойової бригади наочно і детально ознайомив литовських військових колег та представників Посольства із ситуацією на лінії розмежування в районі відповідальності його бойових підрозділів.

Окрім цього, литовська делегація відвідала батальйон бригади, де ознайомилася зі станом виконання домовленостей, що набрали чинності 27 липня 2020 року. Зокрема, обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж, внаслідок підступної діяльності окупаційних військ.

Командир литовської військової тренувальної місії в Україні підполковник Томас Матулевічус мав змогу обговорити питання, пов’язані з підготовкою українських військових, зокрема – злагодженням військових підрозділів у пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.

Зі свого боку представники ЗС Республіки Литва та Литовського Посольства в Україні зазначили, що найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. Також було наголошено, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братським народом. Вони подякували за можливість поспілкуватись з бойовими підрозділами, обмін досвідом та за традиційну українську гостинність.

– Україна  – наш важливий стратегічний партнер, а також — найкращий друг. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом, яким є Російська Федерація. У нашій країні — це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поряд з українцями. Дякуємо, що приймаєте нашу допомогу, дякуємо вам за такий цікавий і насичений день! — зауважив пан Вальдемарас Сарапінас.

На знак плідної співпраці в.о. заступника командувача Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій підполковник Євген Рижов вручив литовській делегації пам’ятний подарунок від Командування ОС, а також подякував за вагомий внесок у підготовку українських захисників. Зі свого боку литовські гості передали свої подарунки Командуванню Об’єднаних сил.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував питання щодо можливості перемир'я на Великдень, який припадає цього року на 5 травня, та на період літніх Олімпійських ігор, які заплановані на 26 липня - 11 серпня у Парижі.

Спецпризначенці вразили два російські ЗРК «Бук» на Сумському напрямку

Спецпризначенці вразили два російські ЗРК «Бук» на Сумському напрямку

Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку виявили зенітно-ракетний комплекс «Бук», який перебував на пусковій позиції.

Затримали ділків, що продавали авто, завезені для військових

Затримали ділків, що продавали авто, завезені для військових

Транспортні засоби, завезені начебто на потреби військових, ділки виставили для продажу на спеціалізованому сайті. 

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Сьогодні, 30 квітня, Латвія анонсувала передачу нового пакету військової допомоги для України, до якого увійде партія розвідувальних дронів та зенітні гармати близької дальності.

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

Заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відповіла, чи передбачається надання Україні дронів стратегічного рівня типу Global Hawk.

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення плюс 100 тисяч за участь у бойових діях і 70 тисяч за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення. Тобто солдат може отримувати 190 100 грн, а офіцер ще більше.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Аналітик групи розвідки

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Бойовий медик

від 23000 до 123000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кухар

від 21400 до 21400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП