ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З початку агресії РФ на Донбасі знешкоджено близько 460 тис. вибухонебезпечних предметів

Інфографіка Новини ООС
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Березня 2020, 12:22

Про це кореспонденту АрміяInform повідомив начальник відділу протимінної діяльності Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля.

З початку збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей значна частина районів була забруднена мінами і вибухонебезпечними предметами. За попередньою оцінкою, площа таких районів становить близько 7 тисяч квадратних кілометрів на підконтрольній території та близько 14 тисяч квадратних кілометрів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу та АР Крим.

Щорічно в Міністерстві оборони України розробляється План заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. До його виконання залучають підрозділи ЗС України, Державної спеціальної служби транспорту, ДСНС, неурядові організації. Планом передбачено проведення заходів із технічного та нетехнічного обстеження, розмінування ідентифікованих ділянок і контроль якості виконання зазначеного розмінування.

– Починаючи з 2014 року, в рамках виконання Плану та в ході реагування на звернення громадян і місцевих органів влади, групами розмінування й піротехнічними підрозділами знешкоджено близько 460 тисяч вибухонебезпечних предметів, очищено понад 35 тисяч гектарів території, зокрема 1700 км доріг, 938 км залізничних колій, перевірено до 1400 об’єктів, – зазначив полковник Руслан Берегуля (озвучена загальна кількість знищених ВНП і очищених територій, що виконана всіма національними операторами, зокрема ЗСУ, ДСНС і ДССТ. – Ред.).

Донині триває безконтрольне застосування різних систем озброєння та хаотична установка різнотипних мін збройними формуваннями РФ та її найманцями на Сході України.

Основні зусилля України наразі спрямовані на розмінування систем життєзабезпечення населення – ліній електропередач, газопроводів, водопроводів, теплоцентралей, сільськогосподарських земель, автодоріг, залізничних колій на території Донецької та Луганської областей.

– Проаналізовано досвід країн, які перебувають у ситуації, що подібна до нашої, – мають значне забруднення територій мінами і вибухонебезпечними предметами, де тривають активні бойові дії або є незавершені збройні конфлікти. Це – Ліван, Туреччина, Ізраїль, Колумбія. Вони вже створили дієву систему протимінної діяльності, де провідну роль відіграє їхнє Міністерство оборони, – підбив підсумок Руслан Берегуля.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Міноборони розкрило втрати росії за місяць

Міноборони розкрило втрати росії за місяць

У квітні 2024-го Сили оборони України ліквідували 26 960 окупантів. знищили 4 508 одиниць озброєння та військової техніки та збили літак.

ЗСУ вдарили по російському пункту управління БПЛА

ЗСУ вдарили по російському пункту управління БПЛА

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління БПЛА та району зосередження особового складу противника.

100 бойових зіткнень за добу, на Авдіївському напрямку ЗС України відбили 33 атаки

100 бойових зіткнень за добу, на Авдіївському напрямку ЗС України відбили 33 атаки

Протягом доби зафіксовано 100 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 41 авіаційний удар, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

За день росія випустила по Нікопольщині 10 дронів-камікадзе

За день росія випустила по Нікопольщині 10 дронів-камікадзе

Сьогодні, 1 травня, російські війська атакували Нікопольщину 10 дронами-камікадзе та тричі вдарили з артилерії.

Україна і Румунія домовились поглиблювати співпрацю у сфері безпеки та оборони

Україна і Румунія домовились поглиблювати співпрацю у сфері безпеки та оборони

Секретар РНБО України Олександр Литвиненко на зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою обговорили розвиток українсько-румунського співробітництва у сфері безпеки і оборони.

Президент відзначив державними нагородами 465 загиблих військових

Президент відзначив державними нагородами 465 загиблих військових

Президент Володимир Зеленський відзначив нагородами ще 465 загиблих військовослужбовців — захисників України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Офіцер групи виявлення и припинення злочинів

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262