ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Полтаві презентували роботи загиблого українського воїна та митця Святослава Пашинського

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Квітня 2022, 16:51

У Полтаві в приміщені виставкової зали «Художній салон» відкрилася виставка робіт Святослава Пашинського, який загинув під час захисту рідної держави від окупаційних військ. За життя чоловік був скульптором, керамістом, членом Національної спілки художників України та викладачем Полтавської дитячої художньої школи.

За плечима чоловіка вже був бойовий досвід, який він здобув під час проведення антитерористичної операції на сході країни у 2014–2015 роках. Тому з перших днів широкомасштабного вторгнення, не очікуючи повістки, Святослав Іванович пішов до військкомату, аби взяти до рук зброю та боронити рідну Україну. Разом із бойовими побратимами він мужньо бив ворога, який прийшов у наші домівки. 26 березня під час одного з боїв на Запоріжжі Святослав Пашинський загинув.

Аби вшанувати пам’ять скульптора-героя, була започаткована загальна презентація його робіт. Так, близько 20 керамічних робіт, серед яких керамічні тарелі, пласти та декоративні настінні панно, експонуватимуть кілька тижнів у центрі Полтави.

На відкриття заходу прийшло понад пів сотні людей. Поміж них викладачі, друзі, колеги та багато молоді.

— Святослав Іванович був нашим викладачем. Дуже шкода, що ми говоримо слово «був». Це дійсно Людина з великої літери: з великої літери Викладач, з великої літери Друг, людина, яка не цуралася жодної роботи. Він сміливо пішов боронити свою країну, — розповіла директорка Полтавської дитячої художньої школи Ірина Конопля. — Його дуже поважали колеги, батьки, знайомі. Учні його дуже любили. І взагалі, ми зараз не уявляємо, хто може бути кращим, ніж він.

Митець відомий був не тільки в межах школи. У нього була власна майстерня, де він і проводив багато вільного часу, створюючи шедеври. Святослав Пашинський творив свою роботу із глини, а також навчав цього дітей — викладав у місцевій художній школі. Саме за його ініціативи в школі з’явилась керамічна майстерня.

Слід зазначити, що Святослав Пашинський був членом Національної спілки художників України та лауреатом премії в галузі скульптури імені Миколи Ярошенка. Поховали воїна 30 березня на Алеї Героїв у селі Затурине, що поблизу Полтави. На момент загибелі йому було 44 роки. У нього залишились вдова, мати та троє синів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Сьогодні, 30 квітня, Латвія анонсувала передачу нового пакету військової допомоги для України, до якого увійде партія розвідувальних дронів та зенітні гармати близької дальності.

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

Заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відповіла, чи передбачається надання Україні дронів стратегічного рівня типу Global Hawk.

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення плюс 100 тисяч за участь у бойових діях і 70 тисяч за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення. Тобто солдат може отримувати 190 100 грн, а офіцер ще більше.

У Києві відкрився новий Центр рекрутингу, вже 18-й в Україні

У Києві відкрився новий Центр рекрутингу, вже 18-й в Україні

Сьогодні, 30 квітня, у Києві в приміщені Соломʼянської РДА відкрито новий Центр рекрутингу української армії. Це вже 18-й центр загалом в Україні.

У ВМС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ворогом «калібрів»

У ВМС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ворогом «калібрів»

Речник Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, речник Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук доповів про бойову ситуацію на морі.

АрміяInform запускає нову рубрику, в якій бійці можуть поставити запитання військовому керівництву

АрміяInform запускає нову рубрику, в якій бійці можуть поставити запитання військовому керівництву

На АрміяInform стартувала нова рубрика — «Є-питання». У ній редакція пропонує відповісти представнику військового керівництва на запитання, які зібрала серед військовослужбовців, офіцерів та солдатів, а також інших наших читачів. 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник – номер обслуги 155 окремого батальйону ТрО

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Начальник наземного запитувача до в/ч А2800

від 23000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Водій-електрик відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів (коптерного типу)

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

Командир міномета

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298