Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…
Відомий український шеф-кухар відкрив у Львові свій ресторан і годує вимушених переселенців, а також військових і представників інших силових структур. Пароль: «Меню № 2».
— Я ще до війни планував відкрити свій ресторан у Львові, тішити місцевих мешканців і гостей міста цікавими стравами, — розповів Євген Клопотенко. — Ми навіть знайшли приміщення й буквально 25 лютого мали б уже підписувати договір про оренду. Але… Кілька днів тому знову прийшли до орендодавця, і він нам запропонував працювати перший місяць без оплати. Тому нині допомагаємо тим, хто найбільше цього потребує.
Шеф-кухар каже, що свою команду збирав ледь не по всьому світу, адже багато з них перебували за кордоном і лише недавно їм вдалося повернутись до України та стати до роботи.
З продуктами проблем немає, тож щодня тут планують готувати нові страви.
— У нас команда професійних кухарів, ми можемо практично з нічого створити кулінарний шедевр. Тому не перейматимемося, якщо стане скрутно з продуктами, — усміхається Клопотенко. — А в перший день нашого відкриття відвідувачів було так багато, що це приємно шокувало.
Ресторан Євгена Клопотенка має цікаву та неординарну назву — «Інші». Для того щоб безоплатно тут поїсти, потрібно просто сказати офіціантові пароль: «Меню № 2».
— Головне наше завдання — не розділяти людей, бо коли готував на львівському залізничному вокзалі борщ, побачив, що люди різні, але вони зовсім не винні в тому, що ворог напав. І їсти ж хочуть усі. Тому ми годуватимемо всіх: вимушених переселенців, тих, хто не має змоги заплатити, військових та інших. І, повірте мені, обслуговування не буде відрізнятися від того, що ми надаємо людям, які платять гроші. Відвідувач завжди зможе скуштувати фірмові страву та салат, а також каву.
Майстер кулінарії каже, що після перемоги, в найближчому майбутньому, запропонує Збройним Силам України та Нацгвардії власне меню для харчування військовослужбовців. Обіцяє багато смачних цікавинок та переконаний, що завдяки цьому український солдат буде ситий та готовий до захисту Батьківщини.
@armyinformcomua
Чому базові навички піхотинця зобов’язаний мати кожен військовослужбовець? Чи достатньо 14 днів адаптації в бойовому підрозділі? І хто такі «дронхантери»?
Після чергової масованої ракетно-дронової атаки в ніч на 30 жовтня російські пропагандистські ресурси почали масово поширювати дописи про нібито «удари по військових об’єктах у тилових районах України».
Сьогодні в Україні набув чинності новий порядок оформлення і продовження відстрочок від мобілізації. Понад 720 тисяч відстрочок вже продовжено без додаткових дій з боку людини, адже всі потрібні дані вже є в державних реєстрах.
У жовтні російська окупаційна армія втратила понад 31 000 осіб особового складу.
У Покровську тривають важкі бої, до стабілізаційних заходів залучені бійці ГУР МОУ, які проникають у тил ворога.
Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський відпрацював у корпусах, військових частинах на Покровському напрямку і заслухав доповіді командирів щодо поточної ситуації та наявних потреб.
від 20000 до 120000 грн
Вся Україна
230 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО
Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…