ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Не зрадити Присязі — це передусім не зрадити собі»

Life story Військова медицина
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Листопада 2021, 9:45

Коли гібридні війська Росії нахабно захоплювали український Крим, окупанти обіцяли офіцерам Збройних Сил України «золоті гори» й навіть більше. Проте справжні патріоти все ж не зрадили Присязі, яку давали рідному народові. Серед них і провідний хірург ВМКЦ Західного регіону полковник медичної служби Григорій Прохоренко. На момент анексії Криму в нього була і хороша посада в місті Севастополь, і облаштований побут. Та він не піддався на солодкі обіцянки ворогів і разом з іншими військовими медиками вийшов з уже окупованого півострова.

— Після того як ми вийшли, потрапили на бесіду до вищого командування Збройних Сил, — розповів Григорій Анатолійович. — Лікарям із Севастополя, Феодосії, Сімферополя запропонували різні місця служби. Я зупинився на ВМКЦ Західного регіону. І вважаю, що вчинив правильно. Як з першим, так і з наступним рішенням. На моє переконання, не зрадити Присязі — це передусім не зрадити собі!

Звичайно, крім суто професійних чинників, свою роль зіграло й те, що напередодні окупації наш герой разом із дружиною побував у Львові як турист. Саме тоді його душу підкорили вузенькі вулички, смак львівської кави й вистави вуличних акторів. Та насолоджуватись історичним Львовом випадає не часто. Ще тоді Григорій Анатолійович був у складі перших лікарів, які виїхали до району проведення антитерористичної операції. Разом з іншими військовими спеціалістами розгортав один з передових військових госпіталів. До слова, це була перша в Україні подібна практика, такого у Збройних Силах не робив ще ніхто. І попри всі труднощі медики у погонах встигли вчасно. Всього за кілька тижнів після того, як госпіталь було розгорнуто, розпочались запеклі бої під Дебальцевим. Поранених, контужених, обморожених та обгорілих хлопців привозили до цього шпиталю. Робота у військових медиків тоді нагадувала марафон. Рідко коли випадала нагода просто поспати у напівзамерзлому наметі, що був поряд з медичними корпусами. Та полковник медичної служби Григорій Прохоренко з побратимами робив майже неможливе. Операція — стабілізація — транспортування… і — знову операція. В тому, що більшість поранених та скалічених тоді російськими окупантами хлопців нині мають повноцінне життя, є велика заслуга і Григорія Анатолійовича.

Посаду провідного хірурга ВМКЦ Західного регіону офіцер посів нещодавно. Проте і цей кар’єрний щабель він розглядає радше як можливість зробити більший внесок у військову медицину.

АрміяInform за дорученням колишніх пацієнтів передає доземний уклін Вам, лікарю, і щирі слова вдячності за сотні врятованих життів!

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США доставили 7 потужних трансформаторів до Миколаєва, що допомогло забезпечити електроенергією понад 400 домогосподарств після російських атак.

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Президент України Володимир Зеленський звернувся до усіх, хто є українською силою на наголосив, що вона вміщує сили мільйонів наших людей.

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

У квітні-червні литовська армія проведе один із найбільших та найінтенсивніших циклів військових навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних солдатів і тисячі одиниць військової техніки.

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала з Аргентиною угоду про продаж 24 винищувачів F-16 на суму близько 2,1 мільярда крон (300 мільйонів доларів).

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

До Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти, прибудуть ще три винищувачі F-16 Королівських ВПС Нідерландів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Молодший інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Миколаїв

Державна прикордонна служба України

Водій, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Командир взводу

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Машиніст бульдозера, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Інспектор прикордонної служби, оператор БПЛА

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Снайпер (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП