ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Гордість українського війська

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Серпня 2021, 12:00

Можливо, кожного з цих людей чекала інша доля, але їх усіх поєднала війна, яка триває вже восьмий рік поспіль на Сході нашої держави. Люди, які назавжди закарбувалися в історії держави, люди про яких варто знати…

Сергій Шаптала

Сергій Шаптала, начальник Генерального штабу ЗСУ.  Протягом 2014-2017 років був командиром Мукачівської окремої гірсько-піхотної бригади. Під його командуванням на початку 2015 року військовослужбовці бригади брали участь у боях під Дебальцевим у районі м. Бахмута – бій на висоті біля с. Санжарівки був одним із найбільш кривавих та складних для бійців бригади, але висоту біля Санжарівки вони утримали. Герой України, кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеня.

Перша жінка-командувач у ЗСУ

Полковник медичної служби Тетяна Остащенко стала першою жінкою-командувачем у Збройних Силах України. Львів’янка навчалася у Кранфільдському університеті (Велика Британія), де закінчила курси реформування сектору оборони та безпеки, а також стратегічного лідерства для керівного складу. Має великий досвід організації медичного забезпечення, останнім часом проходила військову службу головним інспектором головної інспекції Міноборони.

Євген Межевікін

Євген Межевікін, «Адам». Один з учасників героїчної оборони Донецького аеропорту. За час війни пройшов шлях від командира роти до заступника комбрига. Екіпаж «Адама» тримав оборону у Пісках, Авдіївці, Спартаку та в периметрі Донецького аеропорту. Перебуваючи в районі ДАПу батальйон Євгена Межевікіна успішно застосував тактику мобільних танкових груп, яка дозволила відвести техніку з-під удару та ефективніше використовувати оборону на найбільш небезпечних напрямках. У жовтні 2014-го в районі с. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад екіпаж Євгена Межевікіна здійснив прорив смуги оборони противника, забезпечив евакуацію особового складу та двох БТРів. Відзначений «Золотою Зіркою» Героя України, орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів та орденом «Народний Герой України».

Ігор Гордійчук

Ігор Гордійчук, «Сумрак». У серпні 2014 року керував обороною стратегічної висоти Савур-Могила під постійними обстрілами. Був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Останнім пішов з висоти та вивів особовий склад з-під вогню – для того, щоб  потрапити в розташування українських військ, пройшли ворожими тилами близько 60 кілометрів.  Під час відступу був важко поранений. Лікарі оцінювали травму як «несумісну з життям». Але Гордійчук, попри прогнози, вижив, провівши більше ніж рік у госпіталях. Нині обіймає посаду начальника ліцею імені Богуна.  Герой України, кавалер ордена Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.

Василь Тарасюк

Василь Тарасюк, «Тайфун». Один із наймолодших Героїв України. У боях за Авдіївку особисто підбив танк Т-72 противника з СПГ, вступивши з ним у вогневу дуель. Під час запеклих боїв у промзоні Авдіївки дістав три осколкові поранення і чотири контузії. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького та «Золотою Зіркою» Героя України. Народний Герой України.

Читайте нас у Facebook
Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Начальник привідної радіостанції навчального вузла зв’язку

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

Водій

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Командир відділення-командир машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бухгалтер із заробітної плати (військовий)

від 26000 до 26000 грн

Кременчук

Військова частина А1111

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область