Ледь помітна на екрані тепловізора жаринка цигаркового недопалку стала тією дрібницею, яка зробила перше бойове застосування інноваційного керованого авіабоєприпасу легендарним моментом…
На загальній хвилі розмов про нову систему харчування військовослужбовців кореспондент АрміяInform вирішив глибше дослідити питання – чи достатньо вона враховує і задовольняє потреби організму військовиків у вітамінному наборі? З цього приводу ми поговорили з Командуванням та особовим складом окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського, що на Полтавщині.
– Якісне і поживне харчування є важливим чинником підтримання боєготовності особового складу, – розповів командир авіаційної бригади полковник Віталій Панасюк. – З урахуванням специфіки виконання бойових завдань як льотним, так і наземним складом, раціон має сповна відповідати потребам організму як у калорійному, так і у вітамінному аспекті. Система аутсортингу в цілому свого часу з цими завданнями справлялась, але акценти здебільшого робилися на льотний склад. Лише до його раціону входили фрукти, шоколад, молочні продукти, соки. З переходом на Каталог ці групи продуктів стали доступними усьому особовому складові без винятку.
За словами командира частини, нині до переліку продуктового набору для потреб воїнів-авіаторів входить понад 1 тис. найменувань. І особливе місце у ньому посідають саме джерела цінних вітамінів.
– Чим ширшим буде їхній асортимент, тим міцнішим стане захисний внутрішній щит кожного військовослужбовця від виникнення різного роду захворювань, – додав офіцер. – А це впливає і на загальний настрій та мотивацію воїна сумлінно виконувати службові обов’язки.
– Нині у перелік меню особового складу обов’язково включені цибуля, часник, спеції, зелень, цитрусові, яблука, банани тощо, – розповів заступник командира частини з тилу – начальник тилу підполковник Іван Придюк. – За відгуками медичного персоналу авіабригади, вітаміни груп А,В,С,Д тощо стали надійними гарантами хорошого самопочуття й фізичного стану воїнів-авіаторів.
– Та не лише вітаміном рослинним вдовольняється апетит воїнів-вертолітників, – з усмішкою продовжив офіцер. – У цьому сенсі першість упевнено тримає інша харчова група – м’ясо, сало і яйця. Завжди бажана на столах і риба, яка є незамінним джерелом фосфору, сири й молочна група, а основне меню гармонійно доповнюють різноманітні соки та смаколики.
Враженнями щодо нової системи харчування та її вітамінної складової поділились і військовослужбовці частини.
– Коли розповів мамі, що нас годують краще, ніж у коледжі, де я навчався до призову, вона це сприйняла за бажання заспокоїти її хвилювання, – сказав солдат-строковик Ігор. – Але коли надіслав їй фото нашого обіднього меню, вона була здивована в хорошому сенсі цього слова.
– Споживати наше меню не те що смачно та корисно, а й дуже приємно, – поділився враженнями воїн-контрактник Сергій. – Адже наші кухарі вкладають у кожну страву не тільки майстерність, а й душу та позитивні емоції.
Першочергова увага відповідальних осіб продовольчої та медичної служб акцентована не тільки на харчову складову меню. Це стосується і сумісності тих чи інших продуктів та температурних режимів їх обробки й зберігання.
У військовій частині не приховують амбітних планів удосконалення матеріально-технічної бази та інфраструктури продовольчого забезпечення. На додачу до встановлення нового обладнання і постійного урізноманітнення меню, Командування авіаційної бригади поставило за мету капітально відремонтувати та привести до ладу занедбане приміщення колись солдатської їдальні, на базі якої планують створити сучасний харчовий комплекс.
Наразі розпочато тендер на розробку проєктно-кошторисної документації, пропонуються на розгляд варіанти планування та компоновки майбутніх залів. Хоча неочікуване суттєве зменшення фінансування внесло корективи в терміни будівельних робіт, Командування сподівається втілити проєкт у життя упродовж 2021−2022 років.
– Головне, що справа зрушила з тривалої мертвої точки, – підкреслив командир.
Перспективи розбудови їдальні в авіаційній бригаді доповнюють і плани активного впровадження днів національної кухні, проведення змагань найкращого кухаря, найсмачнішого рецепта улюбленої сімейної страви та організацію кухарських майстер-класів для молодих сімейних пар.
@armyinformcomua
Боєць мобільної вогневої групи зенітної ракетної Одеської бригади на ім’я Дмитро записав на свій рахунок вже десятий ворожий безпілотник.
Нацполіція у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони України встановили особи двох терористів з фейкового «мдб днр», які катували та вчиняли сексуальне насильство щодо мешканки Донеччини.
ССО зірвали просування росіян поблизу Куп’янська. Спершу ударні дрони загнали окупантів у будинок.
У Києві закінчує свою роботу третій Міжнародний форум оборонних індустрій — DFNC³, який вже став щорічним майданчиком, де формуються рішення для зміцнення української оборонної промисловості та побудови арсеналу вільного світу.
У місті Чоп представники управління воєнно-топографічного і навігації Командування Сил підтримки ЗС України разом із представниками угорської делегації провели робочу зустріч спільної технічної групи Прикордонної Комісії.
Аеророзвідка Сил оборони стала свідками «зомбі-штурму» російських загарбників на Покровському напрямку.
від 20000 до 120000 грн
Львів, Львівська область
від 25000 до 125000 грн
Київ, Київська область
Ледь помітна на екрані тепловізора жаринка цигаркового недопалку стала тією дрібницею, яка зробила перше бойове застосування інноваційного керованого авіабоєприпасу легендарним моментом…