ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Вірю, що колись кохана, син і двоє дочок пробачать, що так довго не був вдома»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2020, 13:48

— Я на кухні чергую! Звісно, в тилу! Хто ж мене такого старого на передову візьме, — заспокоював сержант Павленко на позивний «Едісон» дружину, коли стояв під Дебальцевим у самій гущі подій… Коли вдома три дитини – не до чесності, аби не нервували!

Чоловік вірить, що одного разу кохана, син і двоє дочок обов’язково пробачать його за те, що він так довго не був удома… Адже це все заради них. І хоч нині сержант готується до «дембеля» переконаний, що довго вдома не просидить.

— Знову доведеться «відпрошуватись» у жінки, — жартує. — Та хіба вперше! Вже стільки разів думав, що з армією попрощаюсь і забуду фронтові будні, як страшний сон… Але як тільки побачу зведення штабу ООС, почитаю про обстріли, розізлюсь і знову повертаюсь до війська.

Нині «Едісон» — командир відділення в окремій механізованій бригаді. А починав службу у 2014-му в прикордонних військах. Каже, коли тоді бачив, як зухвало бойовики колонами переганяли техніку і шмалили з «Градів» із території Росії, його світ назавжди перевернувся.

— З прикордонниками я прослужив два роки. Це були непрості роки із постійними сутичками, провокаціями, ворожими вертольотами, які знищували нашу техніку, вбитими товаришами, — ділиться Едуард. —  Нас не раз накривали з території РФ так щільно, що і носа не було змоги висунути із бліндажа. Важко порахувати, скільки десятків нападів та обстрілів із території Росії ми зазнали… Деякі обстріли тривали по кілька годин. Ситуація на кордоні влітку 2014-го була справжньою зоною бойових дій.

Звільнившись, чоловік зовсім недовго пожив цивільним життям. Хіба всидиш вдома, коли в країні війна? Тож, перепочивши кілька місяців, підписав контракт із окремою механізованою бригадою.

— Світлодарська дуга, Дебальцеве… Чого тільки не було… Багато і трагічних ситуацій, і специфічного армійського гумору. За два роки в бригаді – вирішив, що все, вистачить, роки беруть своє, здоров’я підводить. Та знову перепочив, поспілкувався з друзями, що живуть у зовсім іншому вимірі, знову сказав собі «хто, як не я» і повернувся на передову…

Нині чоловік знову готується до «дембеля», ретельно стежить за тим, аби позиції були добре укріплені, максимально заглиблені, утеплені, аби дров хлопцям вистачило…

— Вже й не зарікаюсь… Відчуваю, що відпочинок знову триватиме недовго… Війна навчила не будувати планів на майбутнє.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

навідник ЗУ-23-2, стрілець-зенітник

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Водій-санітар медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО

Кок “військовослужбовець”

від 25000 до 60000 грн

Одеса, Одеська область

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Стpілець-зенітник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Міноментник

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП