ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Щоб стати військовим водієм, Владиславу довелось записатися в морську піхоту та здійснити стрибок з парашутом

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Жовтня 2020, 16:55

Уже понад чотири місяці матрос Владислав Унгурян разом зі своїм підрозділом виконує бойові завдання на лінії зіткнення поблизу Маріуполя. Проте, трохи більше як рік тому він навіть не уявляв себе водієм армійського «Уралу» одного з батальйонів морської піхоти ВМС ЗС України.

Після закінчення Ногайського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету юнак, що родом із села Єлисеївка Запорізької області,влаштувався на два роки механізатором у фермерському господарстві. Одружився та став батьком двох синочків. Проте, чуючи чимало позитивних відгуків і рекомендацій від родичів, друзів та знайомих про службу в окремому батальйоні морської піхоти, Владислав вирішив не чекати повістки, виконати свій обов’язок перед Батьківщиною та добровільно приєднатися до когорти захисників України.

Оскільки чоловік уже мав водійське посвідчення необхідної категорії, торік, після  підписання контракту,  його призначили водієм вантажного автомобіля в одному з відділень десантно-штурмової роти.

– Як тільки приїхав, за кілька днів мене та ще кількох новобранців відправили на підготовку та здійснення першого стрибка з парашутом, – згадує матрос Владислав Унгурян. –А на сьогодні у мене, водія, уже сім стрибків.

Щодо адаптації до військового середовища труднощів у Владислава не виникало. Швидко знайшов товаришів та колег за професією. Коли після роботи механізатором прийшов на контракт, часто чув:«ти молодий, тобі все покажуть, розкажуть і навчать». Але вийшло так, що і йому довелося ділитися своїм практичним досвідом стосовно ремонту вузлів та агрегатів з набагато старшими колегами.

На даний час матрос Унгурянна передовій. Тут він займається перевезенням особового складу, доставкою продуктів та інших вантажів для потреб своєї роти.

–Найскладніше на війні для мене не страх, а почуття відповідальності за людей, яких перевозиш, за вчасну доставку доручених тобі вантажів. А також і за машину, за безпеку на дорозі, – каже Владислав.

У прифронтових районах матрос Унгурян  «намотав» уже дві з лишком тисячі кілометрів. За час служби набув досвіду й навиків з управління великогабаритними автомобілями як в інтенсивному міському трафіку, так і на інших дорогах, навіть в умовах бездоріжжя.

На початках очікував, що ставлення до військового транспорту поблизу лінії зіткнення з боку місцевих мешканців буде набагато гіршим. Утім, і культура водіння, і взаємоповага на шляхах Донеччини, з практичного досвіду морпіха, на досить високому рівні.

Водночас зі службою за контрактом Владислав заочно навчається, практично завершує здобуття вищої освіти в Таврійському державному агротехнологічному університеті за спеціальністю «Агроінженерія». Попереду у нього ще два роки контракту.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Мінометник (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Оператор БПЛА, військовослужбовець в 100 -ту бригаду ЗСУ

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Командир відділення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Оператор, лінійний наглядач відділення комунікацій, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Мінометник. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область