ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Десанту і бригаді – вірний: випускник Національної академії сухопутних військ втретє йде служити до десантної бригади у Львові

Life story Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Липня 2020, 19:54

Рефлекс лейтенанта в перший день у військовій частині який?! Більше слухати, говорити, коли запитають, вертіти головою на 360 градусів і, наче губка воду, всмоктувати інформацію про підрозділ, де йому випала честь служити. Нове місце і обстановка потребують певної адаптації. Однак існують і винятки, що заперечують зміст відомої української приказки про «двічі в одну річку не ввійдеш». Ще й як… і навіть не двічі, а тричі.

Один із новоприбулих цьогорічних випускників Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного лейтенант Дмитро Павлюк служитиме у львівській окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗС України вже… втретє!

Вперше поріг КПП військової частини уродженець Нововолинська перетнув у 2009 році як солдат строкової служби.

– Відслужив. Тоді бригада була ще аеромобільним полком. Звільнився. Рік побув удома. А вже у 2011-му повернувся сюди вдруге, уклавши контракт, – розповідає лейтенант Дмитро Павлюк.

На контракті дослужився до старшини – головного сержанта десантно-штурмового підрозділу. Як усі львівські десантники, брав участь в АТО з перших днів його проведення, зокрема в боях за Луганський аеропорт.

Парадний однострій військового прикрашають нагороди: відомчий нагрудний знак «За зразкову службу», відзнака Президента України «За участь в АТО», хрест «За оборону Луганського аеропорту» тощо. Загалом на передовій провів два роки – з 2014-го по 2016-й. А згодом вступив до Національної академії сухопутних військ на факультет підготовки фахівців морально-психологічного забезпечення військ. Розповідає, що свідомо обрав фах не офіцера-командника, а фахівця по роботі з особовим складом. Пояснює, що так було більше шансів повернутися до рідної військової частини. До того ж знає не з чуток, що офіцери, які повинні мотивувати та налаштовувати солдатів на виконання обов’язків, потрібні. Особливо в десанті, який завжди на вістрі бойових подій.

На відміну від колег-лейтенантів, у перший день на службі почувається комфортно й упевнено. Знає, куди прийшов, які вимоги та пріоритети у військовому колективі. Та й знайомих облич, особливо серед офіцерів частини, зустрів чимало. Вони ж вітають його з поверненням додому.

Продумав лейтенант Дмитро Павлюк і стратегію щодо першого спілкування з підлеглими в підрозділі, куди отримав розподіл.

– Відрекомендуюсь і скажу просто: я – один із вас! Як кажуть, повернувся після невеличкої перерви, тому не витрачатиму час на вживання в роль. Пріоритети – національно-патріотичне виховання, психологія солдата. Цього добре навчили у стінах Національної академії. Використовуватиму набуті знання на практиці, – говорить він.

Лейтенант Дмитро Павлюк почувається впевнено. У свої 29 років здолав уже досить значний і тернистий військовий шлях. І вмотивовано готовий продовжувати його в частині, яка давно стала другою родиною. Батьки підтримують і пишаються сином, адже він у родині перший, хто свідомо робить військову кар’єру!

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна повернула із росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула із росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомоги.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Стрілець військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бухгалтер (621 ОНБ)

від 21000 до 21000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Бухгалтер (ФЕС)

від 22000 до 23000 грн

Рівне

Військова частина А0532