ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Усі випускники Харківського університету Повітряних Сил захищають дипломи англійською

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Червня 2020, 9:51

На сьогодні це необов’язкова вимога. Це рішення самих курсантів випускного курсу. В усіх майбутніх офіцерів рівень знань з англійської мови не нижчий за СМР-2.

— Знати англійську — це круто, корисно в житті та є запорукою просування службовими сходинками, — так вважає цьогорічна випускниця Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба старший солдат Марія Азізова.

Дівчина, як і всі інші 600 хлопців і дівчат, під час фінальних іспитів, що нині тривають у ХНУПСі, захищала магістерську роботу англійською мовою і в підсумку почула від екзаменаторів: Five!

За словами заступника начальника університету з навчальної роботи полковника Костянтина Васюти, протягом декількох останніх років у видовому виші знання іноземної мови переведено з категорії «престижно» до рівня «обов’язково».

— 100 % цьогорічних наших випускників захищають свої магістерські роботи англійською мовою. До речі, наші старші начальники не вимагають цього. Та й в інших відомчих вишах ситуація із захистом дипломів іноземною інша. Просто серед наших курсантів саме таке, так би мовити, дуже поважне ставлення до іноземної, — пояснив полковник.

Протягом п’яти років майбутні льотчики, вартові неба та фахівці з інших військових спеціальностей провели чимало часу на кафедрі іноземних мов. Окрім планових занять, там було організовано низку факультативних чи різного масштабу олімпіад. Усе це посприяло кращому засвоєнню хлопцями та дівчатами мов європейських країн.

— З кожною групою курсантів викладачі англійської вивчали специфіку їхнього роду військ. А під час підготовки до захисту магістерських робіт надали випускникам усіляку допомогу. І це, як бачимо, дало добрі результати, — розповідає завідувач кафедри іноземних мов Інна Ребрій. — Додам, що в усіх випускників університету рівень знань з англійської мови на рівні СМР-2.

Відмінне знання іноземної посприяло й тому, що курсантська команда університету здобула перше місце у Другому національному оборонному хакатоні TIDE Hackathon 2019, організованому Генеральним штабом Збройних Сил України сумісно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine за підтримки НАТО. А 16-20 лютого цього року команда університету взяла участь у TIDE Hackathon 2020 у німецькому місті Мюнхен та продемонструвала добрі знання з програмування НАТО. В обох випадках курсанти вільно спілкувалися англійською та змогли перейняти чимало досвіду від закордонних колег.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Тернопіль та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Тернопіль, Тернопільська область

Оператор ПТРК

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Технік відділення зв’язку та інформаційних систем

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Водій-електрик ДО В/Ч А4729

від 21000 до 51000 грн

Київ, Київська область