ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Донеччині артилеристи ООС знищували цілі за допомогою аеророзвідки

Вишкіл
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Травня 2020, 18:57

Знищити противника, якого не бачиш, ще й на відстані кілька десятків кілометрів – справа далеко не з простих. Проте наші артилеристи доводять – їхній майстерності та точності під час виконання завдань не заважають ні відстань, ні невидима ціль, ані природні перешкоди – сильний вітер чи туман.

На Донеччині на одному з полігонів поблизу Маріуполя, незважаючи на сильний вітер, артилеристи підрозділів операції Об’єднаних сил тренувалися знищувати цілі за допомогою аеророзвідки, а також вражати умовного противника на далекій відстані із закритих вогневих позицій.

Упродовж двох днів у районі відведення важкого озброєння згідно з рішенням командувача операції Об’єднаних сил відбулися інструкторсько-методичні заняття керівного складу ракетних військ і артилерії Об’єднаних сил. Мета занять – поліпшити навички пристрілювання та ураження цілей із мінометів та гармат різного калібру. Для цього військові застосовують новітні технології.

– Ми всі є законодавцями артилерійської моди у своїх бригадах. Кожен має свій бойовий досвід, особливості ведення вогню, які перевірені на практиці, –  каже керівник занять, начальник ракетних військ і артилерії Об’єднаних сил полковник Богдан Союшкін.

Начальники артилерії військових частин обмінялись бойовим досвідом та ознайомились із технічними цифровими новинками, призначеними для ефективнішого застосування артилерії в бою. Для занять на полігоні розгорнули декілька локацій.

На першій, на базі однієї з бригад зі складу оперативно-тактичного угруповання «Схід», офіцерам-артилеристам продемонстрували порядок ведення вогню із закритих вогневих позицій із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

– Запорука вдалої артилерійської стрільби – точність наведення. Досить успішно її можна здійснювати за допомогою аеророзвідки, тобто, за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Вони здатні з повітря вирахувати координати ворожих цілей і передати їх на командно-спостережний пункт, – розповідає командир мінометного розрахунку гірсько-штурмової бригади Ігор.

За допомогою отриманих координат із квадрокоптера «Фантом», мінометники точно вираховують ворожі цілі і знищують умовну групу піхоти ворога.

– Наразі ми відпрацювали стрільбу із закритих вогневих позицій з міномета калібру 120 мм по умовному противнику. Орієнтування проводили безпосередньо з БПЛА. За результатами стрільби, враховуючи сильний вітер, коригування робили мінімальні. Міна лягла близько 10 метрів від групи противника. Відтак, завдання наш підрозділ виконав, –  повідомив командир мінометного розрахунку.

На іншій локації свої навички демонструють гарматники. Із застосуванням новітньої артилерійської балістичної станції командири  вираховують швидкість польоту снаряда і, попри сильний вітер, здійснюють влучний постріл. Увагу артилеристів акцентували й на застосуванні нових підходів (методики) визначення відхилення початкової швидкості снарядів через знос каналу ствола гармати. Під час навчань артилеристи вели стрільбу зі 152-мм гаубиці 2А65 «Мста-Б», 100-мм гармати МТ-12 «Рапіра» та міномета калібру 120 мм.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Дніпро

Л-П ЗВ ВСП

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Павлоград

Старобільський РТЦК та СП

Старша медична сестра

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

оператор БПЛА військовослужбовець

від 20500 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Технік зенітного ракетного обладнання, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623