ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Американський ракетний есмінець «Портер» прибув до Одеси

Важливо Міжнародне співробітництво Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Жовтня 2019, 14:54

«Портер» – частий гість у нашому регіоні. Зокрема це вже сьомий візит американського військового корабля в Чорне море з початку 2019 року і  другий – до Одеси, перший відбувся у серпні. Торік есмінець брав участь у щорічних навчаннях «Сі Бриз-2018».

Як повідомляє пресслужба 6-го оперативного флоту ВМС США, відвідування американським есмінцем Чорного моря – це плановий захід, націлений на те, щоб показати прихильність Вашингтона до вільного судноплавства.

– Цей плановий похід і сьомий візит в Чорне море нашого есмінця цьогоріч демонструє нашу відданість свободі судноплавства та підтримку союзників по НАТО і партнерів у Чорному морі, – заявила командувач 6-м оперативним флотом США віце адмірал Ліза Франчетті.

При цьому вказується, що ВМС США діють у Чорному морі відповідно до міжнародного права і, зокрема, Конвенції Монтре. До слова, згідно з конвенцією Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежено 21 добою.

Варто зазначити, що лишень «Портер» увійшов в акваторію Чорного моря, як декілька російських бойових кораблів почали стеження за американським есмінцем. Про це йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною РФ, зокрема там наголошувалося, що безпосередній контроль за діями корабля ВМС США в Чорному морі здійснюють фрегат «Адмірал Ессен», малі ракетні кораблі «Вишній Волочек» і «Орєхово-Зуєво». Ці кораблі оснащені крилатими ракетами «Калібр».

Під час візиту американського есмінця до Одеси в рамках українсько-американського двостороннього співробітництва відбудеться ряд запланованих заходів, зокрема він візьме участь у тренуваннях типу PASSEX і, традиційно, між екіпажами кораблів двох країн відбудуться спортивні змагання.

Нагадаємо, що «Портер» – 28-й корабель класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke) ВМС США, названий на честь знаменитої американської династії морських офіцерів. Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок, в яких можуть розміщуватись зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети «Томагавк». Управління озброєнням корабля здійснює система «Іджис». У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook

Три танки, БМП і МТЛБ спалено — черговий штурм росіян відбито  

Воїни 47-ї окремої механізованої бригади вкотре зупинили масований ворожий наступ.

Прем’єрка Естонії у День Європи закликала підтримувати Україну до перемоги

Прем’єрка Естонії у День Європи закликала підтримувати Україну до перемоги

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас у привітанні з Днем Європи 9 травня наголосили на необхідності продовження підтримки України.

Уряд пропонує пільгові гранти виробникам дронів

Уряд пропонує пільгові гранти виробникам дронів

До 80% від вартості поданого проекту — саме стільки виробники БпЛА зможуть отримувати від держави.

Сили оборони підготували збірку найцінніших влучань

Сили оборони підготували збірку найцінніших влучань

Кілька ЗРК «Бук», далекобійні гармати і коштовні радіолокаційні станції — вся ця техніка ворога була знищена на східному напрямку.

У Лаврі презентували мистецький проєкт «Ікони на ящиках з-під набоїв»

У Лаврі презентували мистецький проєкт «Ікони на ящиках з-під набоїв»

У Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України до Дня Матері відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв.

Окупанти скинули дві авіабомби на Селидове

Окупанти скинули дві авіабомби на Селидове

9 травня приблизно о 15:40 окупанти завдали удару авіабомбами УМПБ Д-30СМ по території міста Селидове Донецької області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу

від 23000 до 28000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Технік, монтажник РЕА

від 21000 до 51000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Механік-водій у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Снайпер

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ