ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підрозділи Збройних Сил України навчають діяти автономно

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Вересня 2019, 13:44

Про це кореспонденту Інформаційного агентства АрміяInform розповів перший заступник начальника Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Ігор Подолян.

– Нині значна увага приділяється підвищенню автономності дій частин і підрозділів, для того щоб вони могли виконувати бойові завдання у відриві від основних сил. Адже схожі ситуації на Сході України виникали дуже часто, і на жаль, не завжди вдавалося виходити із них переможцями, – розповів полковник Ігор Подолян. – Тож сьогодні наша мета навчити відповідні підрозділи до дій у самостійному форматі, коли старший начальник, наприклад командир бригади, чи командир батальйону не достає до того місця, де виконує завдання один із його підрозділів, навіть силами і засобами власної артилерії.

Окрім цього, значна увага приділяється маршовій підготовці, або, як кажуть офіцери НАТО, підвищенню маневреності.

Сьогодні змінилася і тематика, і формат навчань. Вони носять комплексний характер, а не так як було раніше, коли відпрацьовувався, наприклад,  суто оборонний бій.  Нині – це приведення частини чи підрозділу у бойову готовність, здійснення маршу, зосередження у районі ведення оборонних дій, перехід у наступ, висування в інший район, пересування залізничним транспортом. Інколи під час таких заходів військові частини змінюють по декілька полігонів, долають тисячі кілометрів.

– Також проводимо двосторонні навчання. З початку року в нас відбулося п’ять таких маневрів – чотири у бойовій підготовці та один в оперативній. Навчальні бої організовуються між двома бригадами або двома оперативними Командуваннями, – зазначив полковник Ігор Подолян. – Також проводимо навчання із залученням підрозділів імітації противника та місцевого населення. Щоб військовослужбовці навчалися в умовах максимально наближених до реальної бойової обстановки, ми створили декілька підрозділів OPFOR, які інтенсивно працюють для формування реалістичної картинки справжнього бою. Для цього, окрім OPFORа, використовуємо частини ССпО та ДШВ.

Але звісно, щоб досягти якісної колективної підготовки, військовослужбовці повинні мати хороші індивідуальні навички. Саме тому в Збройних Силах сьогодні функціонує 11 шкіл, які готують фахівців вузьких спеціальностей – танкістів, снайперів тощо. Там вони відточують майстерність у чіткому руслі та напрямку. І вже після цього військових, які мають певні бойові навички, доведені до автоматизму, можна об’єднувати у колективи й досягати відповідного рівня злагодженості.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Лікар загальної практики

від 25000 до 55000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Радіотелефоніст-зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область