ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Їдь і забирай тіло сина в пшеничному полі»

Life story Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Серпня 2019, 15:32

Сьогодні в Міністерстві оборони України Дзвін Пам’яті пролунав двадцять два рази у пам`ять про бійців, які загинули 13 серпня в різні роки внаслідок російської агресії на Сході України.

У 2014 році під час наступу частин супротивника здовж російсько-українського кордону та артилерійського обстрілу, що супроводжував його, найбільше загиблих було в 30-й механізованій бригаді. Кореспонденту АрміяInform вдалося поспілкуватися з родичами Обухівського Олега.

Батько Олега Василь Обухівський розповів, що бригада сина перебувала спочатку в Херсоні, потім у Запоріжжі, а згодом їх перекинули під Степанівку.

– Олега немає з нами вже 5 років, – стримуючи сльози, розповідає Василь. Підрозділ Олега в’їхав у Степанівку в перших числах серпня і вже з того часу зв’язку з сином не було. Після загибелі й мені, і його дружині телефонували терористи і в трубку кричали: «Їдь і забирай тіло сина в пшеничному полі. Він там лежить прикопаний», – згадує Василь. Та додає, що Олег загинув 13 серпня, а поховати  його змогли лише 5 вересня. Там нічого не було, одні кості залишилися. Я їздив на впізнання до Дніпропетровська…

Ще підлітком Олег Обухівський мріяв стати військовим, після восьмого класу вступив у військовий ліцей в Києві, закінчив його у 1997 році, а потім продовжив навчання у Київському військовому інституті зв’язку. Після закінчення інституту його направили на службу до Новограда-Волинського в 30-ту окрему механізовану бригаду.

Капітан Обухівський потрапив до району проведення АТО з перших днів. Спочатку місяць перебував на навчаннях на полігоні. Постійно телефонував дружині, виходив з нею на відеозв’язок по скайпу. І, звісно ж, не забував її заспокоювати, кажучи: «Не хвилюйся, у нас тут спокійно, не стріляють».

Разом із Василем до Зали Пам’яті захисників України прибув син Олега 16-річний Іван, який поділився спогадами 5-річної давнини.

– У серпні 2014 я був із другом у селі, й коли приїхав додому мені мама повідомила цю страшну новину… Коли я побачив заплакану маму, я одразу зрозумів, що вона мені скаже. Тоді мені було 12 років і я до кінця не усвідомлював, які події відбуваються в Україні. Тато сказав, що він просто їде в Запоріжжя… Він кожного дня телефонував мамі. Я дуже пишаюся своїм татом, а інколи я його навіть бачу у снах…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Офіцер штабу, старший лейтенант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Лікар медичного пункту ДО В/Ч А4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Офіцер відділення ВСП

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Пиляр, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039