ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 25 порушень «тиші», активізувались ворожі БПЛА

Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Жовтня 2020, 9:21

Згідно з щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 19 по 25 жовтня російсько-окупаційні війська 25 разів порушили домовленості, досягнуті 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

Найгарячішою добою тижня, що минув, стало 20 жовтня – 6 обстрілів та 21- 22 жовтня – противник по 5 разів відкривав вогонь по позиціях наших захисників. Більшість обстрілів були неприцільними та не становили загрози життю наших оборонців, тому військовослужбовці ЗС України вогонь у відповідь не відкривали. Однак 21 жовтня, аби придушити вогневу активність ворога, зберегти власне життя і здоров’я наші військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь, що змусило противника припинити обстріл. Втрати серед незаконних збройних формувань РФ уточнюються.

Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

За повідомленнями Командування Об’єднаних сил, минулого тижня унаслідок ворожих пострілів серед українських військовослужбовців бойових втрат немає.

Проте 20 жовтня один український захисник унаслідок ворожого пострілу зазнав акубаротравми. Військовослужбовця оперативно доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я воїна задовільний. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Минулого тижня, за повідомленням пресцентру ООС, відзначалась активізація ворожих безпілотників уздовж та з перетином лінії розмежування. Так, 19 жовтня поблизу Авдіївки, а 20-го у районі населеного пункту Павлопіль, на Приазов’ї, зафіксовано проліт БПЛА противника типу «Квадрокоптер». 21 жовтня задокументовано проліт ворожого безпілотника типу «Орлан» уздовж лінії розмежування неподалік населених пунктів Мар’їнка та Авдіївка. 22 жовтня ще одне порушення досягнутих домовленостей задокументовано на Приазов’ї. У вечірній час доби поблизу населеного пункту Широкине зафіксовано БПЛА типу «Квадрокоптер». Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації ворожих безпілотників, що унеможливило їхнє подальше використання.

На минулому тижні військовослужбовці Збройних Сил та вогнеборці ДСНС ліквідували пожежу поблизу Станиці Луганської та локалізували осередки загоряння неподалік населеного пункту Лопаскине.

За розпорядженням Командувача Об’єднаних сил піротехнічні розрахунки ДСНС з 19 по 25 жовтня обстежили майже 80 га території та знешкодили 466 вибухонебезпечних предметів.

Окрім того, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів 2014–2017 років співробітники ДСНС відновили 7 житлових будинків.

У пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території КПВВ, рятувальники надали домедичну та психологічну допомогу  60 особам.

На Луганщині продовжуються роботи з розбудови додаткового пункту пропуску через лінію розмежування в місті Щастя. Рішення про створення нового КПВВ було ухвалено 22 липня 2020 року під час зустрічі Тристоронньої контактної групи. За підтримки міжнародних гуманітарних організацій на новому пункті будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ. Відкриття пункту пропуску «Щастя» заплановане на 10 листопада 2020 року. Очікувана пропускна спроможність в’їзду-виїзду – 10-15 тисяч осіб за добу.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
Президент провів нараду з Міноборони щодо комплектування бригад ЗСУ

Президент провів нараду з Міноборони щодо комплектування бригад ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів окрему нараду з Міністерством оборони, зокрема щодо комплектування бригад Збройних Сил України.

Морпіхи завдали ударів по ворожих дронщиках і піхоті

Морпіхи завдали ударів по ворожих дронщиках і піхоті

Мінометники першого окремого батальйону морської піхоти знищили екіпаж російських операторів дронів, а також пройшлися по укріпленнях ворога.

Міністри оборони України та Канади обговорили співпрацю між оборонними компаніями

Міністри оборони України та Канади обговорили співпрацю між оборонними компаніями

Міністр оборони України Рустем Умєров під час відеоконференції з канадським колегою Біллом Блером обговорили підтримку нашої держави у політичній та військовій сферах. 

Уряд схвалив порядок утримання та охорони Національного військового меморіального кладовища

Уряд схвалив порядок утримання та охорони Національного військового меморіального кладовища

Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою затверджено Порядок утримання в належному стані та охорони Національного військового меморіального кладовища.

Денис Шмигаль обговорив з прем’єром Болгарії потреби України в артилерії та ППО

Денис Шмигаль обговорив з прем’єром Болгарії потреби України в артилерії та ППО

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову з новопризначеним главою уряду Болгарії Дімітаром Главчевим і подякував за його особисті зусилля на підтримку нашої держави.

У Силах оборони пояснили, що стало основним фактором звільнення острова Зміїний

У Силах оборони пояснили, що стало основним фактором звільнення острова Зміїний

Висадка десанту на острові Зміїний і подальше його звільнення дозволило пізніше провести низку успішних операцій в акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стаpший pозвідник, стрілець-снайпеp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовий медик

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Оператор вузла зв’язку

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Бойовий медик

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130