Упродовж цього періоду новобранець проходить не лише фізичне тренування, а й внутрішнє становлення — вчиться діяти в колективі, працювати під тиском, приймати відповідальність і мислити як воїн….
… Десь опівдні офіцер на позивний «Кремінь» виводить нас з «нулів» у ближній тил. Каже, що АрміяInform повинна обов’язково побачити їхню польову кухню й неодмінно скуштувати їхні гуцульські страви. Підрозділ воює на Запоріжжі, але формувався на Івано-Франківщині. Вояки тут в основному середнього віку й, зважаючи на фронтове буття, поставилися до свого харчування, мов до бойового завдання. Ну і меню складають відповідно…
Закарпаття славиться не лише мальовничими краєвидами, унікальними природними та історичними пам’ятками, але ще й оригінальними стравами кухні. Історична доля регіону обумовила виникнення неповторної гастрономічної культури, до якої українці, угорці, чехи, румуни, роми, німці, євреї додали власних страв.
Підрозділ повністю забезпечено сухими пайками. Але тут їх бережуть для наступу на орків. Тому командири організували продовольчу логістику так, щоби хоча би раз у день люди поїли гарячого навіть у найвіддаленіших позиціях. Ну і фізичне та психічне здоров’я це воякам дуже береже, попри нещадні ворожі обстріли та небезпеку доставок страв в передові окопи.
Розмовляємо із головним «шеф-кухарем» взводу забезпечення. Чоловік, на ім’я Юрій, недарма хвалиться:
— Готуємо для побратимів за допомогою пересувної польової кухні та в казанах. Готуємо усе й цілодобово. Страви доставляємо хлопцям прямо в окопи на позиції, годуємо у визначених місцях зміни, що відпочивають. Що люди просять приготувати? Та наше щось, гуцульське. Банош, бограч, чанахи, є будз та бринза. М’ясо й рибу смажимо й тушкуємо, картоплю по-селянськи. Фрукти й овочі нам завозять, соки, чай та каву, тверді сири й шоколад, печиво. Хлопці, думаю, не ображаються, бо вівсянку їсти відмовляються…
Хлопці накривають нам в невеличкому укритті стіл. По їхній поведінці помітно, що якогось особливого відношення вони до нас не мають. Роблять те, що і щодня для побратимів. Куштуємо — все приготовано, як вдома в мами…
Фото автора
@armyinformcomua
Дронарі 3 окремої штурмової бригади ЗСУ знищили броньований автомобіль російських окупаційних сил, помічений під час спроби подолати водну перешкоду на Харківщині.
Пілоти батальйону «Signum» провели успішну операцію на Лиманському напрямку, у результаті якої знищили чотири ворожі БПЛА.
Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно чинного народного депутата України, який вчинив державну зраду та заволодів обманом коштами приватного підприємства.
Так ДБР викрило військовослужбовця, який намагався втекти зі служби, запропонувавши хабар посадовцю навчального центру.
Президент України Володимир Зеленський з нагоди професійного свята привітав бійців інженерних підрозділів, наголосивши на важливості їх роботи, та подякував за щоденну службу.
На Куп’янському напрямку інтенсивність штурмів ворога зросла. Позиції 116-ї бригади атакують і вдень і вночі.
від 23500 до 53500 грн
Кам'янка-Бузька
Військова частина А4623
від 22000 до 120000 грн
Краматорськ
81 окрема аеромобільна Слобожанська бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України
від 50000 до 120000 грн
Покровськ
Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)
від 20500 до 50500 грн
Стрий
Військова частина А2847
Упродовж цього періоду новобранець проходить не лише фізичне тренування, а й внутрішнє становлення — вчиться діяти в колективі, працювати під тиском, приймати відповідальність і мислити як воїн….