ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Робимо все, щоб отримати ще більше ефективної та сучасної зброї – Президент

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Серпня 2022, 23:09

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час свого звернення Володимира за підсумками 164-го дня війни:

«Я дякую партнерам – усім, хто постачає Україні необхідну зброю. Зокрема, цього тижня був погоджений черговий пакет підтримки від Сполучених Штатів, який містить і боєприпаси для «Хаймарсів». Дуже дякую. Усі вони застосовуються максимально точно та з користю для загальної стратегії нашої оборони. Робимо все, щоб отримати ще більше ефективної та сучасної зброї.

Вдалося відновити морський експорт української агропродукції. Наші порти на Чорному морі знову працюють. І хоч поки що дуже рано давати загальні оцінки процесу, все ж можна сказати, що це позитивно і для нашої держави, і для всіх наших партнерів.

Проте ключовий ризик – безпековий – досі не знято. Загроза російських провокацій і терактів залишається. Це мають усвідомлювати всі.

Але якщо партнери виконають свою частину зобовʼязань і гарантують безпечність постачання, це справді вирішить глобальну продовольчу кризу.

І маємо не забувати, що відновлення нашого морського експорту стало можливим завдяки передусім нашим воїнам – усім, хто захищає Одещину й забезпечив звільнення Зміїного. Це просто герої.

Протягом тижня значно розширили можливості для України на африканському напрямку – були й нові контакти з лідерами держав, і спілкування з журналістами. Продовжу цю роботу наступного тижня – запланована ще серія переговорів.

На жаль, маємо значне загострення ситуації навколо Запорізької АЕС. Російські терористи стали першими у світі, хто використовує для терору атомну станцію. Найбільшу у Європі! Звертатимемо увагу світу на це й наполягатимемо на нових санкціях для Росії за створення такої глобальної загрози.

І попри те, що російські обстріли атомної станції є одним з найнебезпечніших злочинів проти українців та всіх європейців, проти права на життя кожної людини, чомусь немає звіту й навіть простого повідомлення від Amnesty International про це. Дуже красномовне мовчання, яке ще раз вказує на маніпулятивну вибірковість цієї організації.

За цей тиждень є й нові санкційні кроки від Канади та Сполучених Штатів. Важливе рішення ухвалила Швейцарія – щодо підтримки сьомого санкційного пакету ЄС. Загальна тенденція на посилення санкцій залишається незмінною й надалі збільшуватиме для держави-терориста ціну за цей терор, терор проти нашого народу.

Хочу подякувати всім, хто розвиває нашу державну благодійну платформу UNITED24, і всім амбасадорам цієї платформи – Андрію Шевченку, Еліні Світоліній, Лієву Шрайберу, гурту Imagine Dragons, Демні. Цього тижня підбивали підсумки трьох місяців роботи UNITED24. Зібрано понад 6 мільярдів гривень внесків на відбудову, обладнання для лікарень, на закупівлю автомобілів швидкої допомоги – закуплено десятки швидких. Вже є й перший гвинтокрил, придбаний за кошти, зібрані UNITED24. Він використовуватиметься для порятунку поранених. Вдалося залучити допомогу з понад сотні країн.

Один із найбільш відповідальних напрямків на серпень і вересень – це реалізація нашого Fast Recovery рlan. Те, що необхідно зробити на звільненій від ворога території, щоб дати людям умови для нормального життя та підготуватися до осінньо-зимового сезону. Загалом уже звільнено 1060 населених пунктів, і абсолютна більшість із них потребує значних відновлювальних робіт, розмінування, будівництва соціальних об’єктів. І я дякую всім нашим партнерам, які долучилися до відповідних робіт.

Зокрема, цього тижня делегація Естонії відвідала райони Житомирської області, якій допомагає з відновленням. Естонія першою в межах Fast Recovery рlan обрала обʼєкти для фінансування.

Працюємо з дипломатами та компаніями й щодо всіх інших областей, які потребують підтримки та відновлювальних робіт.

Віримо в наших захисників! Допомагаємо обороні!

Зберігаємо єдність і робимо все для перемоги України! Вона буде!

Вічна слава нашим воїнам!

Слава Україні!»

Читайте нас в Telegram
Військовослужбовець рф пішов під суд за жорстоке поводження з українцями під час окупації Київщини

Військовослужбовець рф пішов під суд за жорстоке поводження з українцями під час окупації Київщини

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно російського окупанта, який тероризував мирних жителів за активну громадську позицію на підтримку України.

Володимир Зеленський назвав дату першого Саміту миру

Володимир Зеленський назвав дату першого Саміту миру

Президент України Володимир Зеленський домовився з президенткою Швейцарії Віолою Амхерд, що перший Саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії.

Українські гармаші зачистили окупантів у Чистий четвер

Українські гармаші зачистили окупантів у Чистий четвер

Артилеристи полку «Цунамі» Об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють» завдали ударів по техніці та позиціях росіян.

У Силах оборони розповіли про дедлайн противника щодо Часового Яру

У Силах оборони розповіли про дедлайн противника щодо Часового Яру

Ворог не припиняє спроб захопити місто Часів Яр у Донецькій області на Бахмутському напрямку до 9 травня 2024 року.

Українські бійці показали знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку

Українські бійці показали знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку

На східному напрямку бійці 2-го окремого загону Центру спеціального призначення «ОМЕГА» знищили ворожий паливозаправник кількома влучними ураженнями FPV-дронів.

БМП Bradley знищив ворожу бронетехніку під Авдіївкою

БМП Bradley знищив ворожу бронетехніку під Авдіївкою

 Бійці 47-ї окремої механізованої бригади продемонстрували свою перевагу на полі бою.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир стрілецького відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Механік

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Психолог на підприємстві

від 28000 до 128000 грн

Харків

Військова частина А4349 Харків

Старший бойовий медик, військовослужбовець ЗСУ

від 20800 до 23000 грн

Ніжин, Чернігівська область

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Житомир та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Житомир, Житомирська область