Упродовж цього періоду новобранець проходить не лише фізичне тренування, а й внутрішнє становлення — вчиться діяти в колективі, працювати під тиском, приймати відповідальність і мислити як воїн….
… Десь опівдні офіцер на позивний «Кремінь» виводить нас з «нулів» у ближній тил. Каже, що АрміяInform повинна обов’язково побачити їхню польову кухню й неодмінно скуштувати їхні гуцульські страви. Підрозділ воює на Запоріжжі, але формувався на Івано-Франківщині. Вояки тут в основному середнього віку й, зважаючи на фронтове буття, поставилися до свого харчування, мов до бойового завдання. Ну і меню складають відповідно…
Закарпаття славиться не лише мальовничими краєвидами, унікальними природними та історичними пам’ятками, але ще й оригінальними стравами кухні. Історична доля регіону обумовила виникнення неповторної гастрономічної культури, до якої українці, угорці, чехи, румуни, роми, німці, євреї додали власних страв.
Підрозділ повністю забезпечено сухими пайками. Але тут їх бережуть для наступу на орків. Тому командири організували продовольчу логістику так, щоби хоча би раз у день люди поїли гарячого навіть у найвіддаленіших позиціях. Ну і фізичне та психічне здоров’я це воякам дуже береже, попри нещадні ворожі обстріли та небезпеку доставок страв в передові окопи.
Розмовляємо із головним «шеф-кухарем» взводу забезпечення. Чоловік, на ім’я Юрій, недарма хвалиться:
— Готуємо для побратимів за допомогою пересувної польової кухні та в казанах. Готуємо усе й цілодобово. Страви доставляємо хлопцям прямо в окопи на позиції, годуємо у визначених місцях зміни, що відпочивають. Що люди просять приготувати? Та наше щось, гуцульське. Банош, бограч, чанахи, є будз та бринза. М’ясо й рибу смажимо й тушкуємо, картоплю по-селянськи. Фрукти й овочі нам завозять, соки, чай та каву, тверді сири й шоколад, печиво. Хлопці, думаю, не ображаються, бо вівсянку їсти відмовляються…
Хлопці накривають нам в невеличкому укритті стіл. По їхній поведінці помітно, що якогось особливого відношення вони до нас не мають. Роблять те, що і щодня для побратимів. Куштуємо — все приготовано, як вдома в мами…
Фото автора
@armyinformcomua
Правоохоронні органи встановили особу російського військового, який вирізав один із символів російського фашизму на лобі полоненого бійця Сил оборони.
Інноваційна діяльність у Збройних Силах України — складний і надважливий процес, організація якого вимагає ефективної концентрації науково-технічного потенціалу, фінансових ресурсів та тісної взаємодії військових з цивільними інноваторами, винахідниками і розробниками.
Начальник тилу 120-го окремого розвідувального полку підполковник Тарас Чайка, показав роботу мобільної польової кухні «Марічка 250» — сучасного прототипу, створеного спеціально для ЗСУ.
Аеророзвідники 225-го окремого штурмового полку ЗСУ показали одну зі стежок у районі Панківки Покровського району, яка буквально всіяна трупами російських піхотинців.
Бійці підрозділу «Оріон» Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса взяли в полон російських військовослужбовців на Куп’янському напрямку, а згодом розповіли про деталі штурму та мотивацію окупантів.
На Вовчанському напрямку росіяни серйозно тиснуть. Зруйнована дамба в Бєлгородській області зіпсувала їхній повільний піхотний наступ. Проте не зупинила повністю.
від 20000 до 60000 грн
Київ
Святошинський РТЦК та СП
Упродовж цього періоду новобранець проходить не лише фізичне тренування, а й внутрішнє становлення — вчиться діяти в колективі, працювати під тиском, приймати відповідальність і мислити як воїн….