ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому гуцули не їдять на фронті вівсянку

Публікації Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Жовтня 2022, 9:30

… Десь опівдні офіцер на позивний «Кремінь» виводить нас з «нулів» у ближній тил. Каже, що АрміяInform повинна обов’язково побачити їхню польову кухню й неодмінно скуштувати їхні гуцульські страви. Підрозділ воює на Запоріжжі, але формувався на Івано-Франківщині. Вояки тут в основному середнього віку й, зважаючи на фронтове буття, поставилися до свого харчування, мов до бойового завдання. Ну і меню складають відповідно…

Закарпаття славиться не лише мальовничими краєвидами, унікальними природними та історичними пам’ятками, але ще й оригінальними стравами кухні. Історична доля регіону обумовила виникнення неповторної гастрономічної культури, до якої українці, угорці, чехи, румуни, роми, німці, євреї додали власних страв.

Підрозділ повністю забезпечено сухими пайками. Але тут їх бережуть для наступу на орків. Тому командири організували продовольчу логістику так, щоби хоча би раз у день люди поїли гарячого навіть у найвіддаленіших позиціях. Ну і фізичне та психічне здоров’я це воякам дуже береже, попри нещадні ворожі обстріли та небезпеку доставок страв в передові окопи.

Розмовляємо із головним «шеф-кухарем» взводу забезпечення. Чоловік, на ім’я Юрій, недарма хвалиться:

— Готуємо для побратимів за допомогою пересувної польової кухні та в казанах. Готуємо усе й цілодобово. Страви доставляємо хлопцям прямо в окопи на позиції, годуємо у визначених місцях зміни, що відпочивають. Що люди просять приготувати? Та наше щось, гуцульське. Банош, бограч, чанахи, є будз та бринза. М’ясо й рибу смажимо й тушкуємо, картоплю по-селянськи. Фрукти й овочі нам завозять, соки, чай та каву, тверді сири й шоколад, печиво. Хлопці, думаю, не ображаються, бо вівсянку їсти відмовляються…

Хлопці накривають нам в невеличкому укритті стіл. По їхній поведінці помітно, що якогось особливого відношення вони до нас не мають. Роблять те, що і щодня для побратимів. Куштуємо — все приготовано, як вдома в мами…

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
@armyinformcomua
Встановлено особу окупанта, який вирізав «z» на лобі полоненого бійця Сил оборони

Встановлено особу окупанта, який вирізав «z» на лобі полоненого бійця Сил оборони

Правоохоронні органи встановили особу російського військового, який вирізав один із символів російського фашизму на лобі полоненого бійця Сил оборони.

550 випробувань, складові екосистеми та 750 опрацьованих електронних заявок: у ЗСУ розповіли про проєкт «Залізний полігон»

550 випробувань, складові екосистеми та 750 опрацьованих електронних заявок: у ЗСУ розповіли про проєкт «Залізний полігон»

Інноваційна діяльність у Збройних Силах України — складний і надважливий процес, організація якого вимагає ефективної концентрації науково-технічного потенціалу, фінансових ресурсів та тісної взаємодії військових з цивільними інноваторами, винахідниками і розробниками.

Модернізація, що відчувається на смак: як «Марічка 250» змінює армійську кухню

Модернізація, що відчувається на смак: як «Марічка 250» змінює армійську кухню

Начальник тилу 120-го окремого розвідувального полку підполковник Тарас Чайка, показав роботу мобільної польової кухні «Марічка 250» — сучасного прототипу, створеного спеціально для ЗСУ.

«Трупи через кожні 10–15 метрів»: 225 ОШП показав одну зі стежок у районі Панківки

«Трупи через кожні 10–15 метрів»: 225 ОШП показав одну зі стежок у районі Панківки

Аеророзвідники 225-го окремого штурмового полку ЗСУ показали одну зі стежок у районі Панківки Покровського району, яка буквально всіяна трупами російських піхотинців.

Зламали опір у тилу: бійці «Помсти» взяли полонених під час зачистки на Куп’янському напрямку

Зламали опір у тилу: бійці «Помсти» взяли полонених під час зачистки на Куп’янському напрямку

Бійці підрозділу «Оріон» Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса взяли в полон російських військовослужбовців на Куп’янському напрямку, а згодом розповіли про деталі штурму та мотивацію окупантів.

«Раніше робили мангали, а зараз „їжачків“» — поблизу Вовчанська росіяни посилили тиск піхотними групами

«Раніше робили мангали, а зараз „їжачків“» — поблизу Вовчанська росіяни посилили тиск піхотними групами

На Вовчанському напрямку росіяни серйозно тиснуть. Зруйнована дамба в Бєлгородській області зіпсувала їхній повільний піхотний наступ. Проте не зупинила повністю.

ВАКАНСІЇ

Сапер (робота з БПЛА), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 60000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП

Оператор дрона

від 21000 до 121000 грн

Вся Україна

1 центр рекрутингу Сухопутних військ ЗСУ

Командир міномета

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Пілот FPV дрону, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада Холодний Яр

--- ---