ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо рахувати в сім’ях, то нас, українців – 15 мільйонів родин – Олена Зеленська

Важливо Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 15 Травня 2022, 15:26

Про це дружина Президента України Олена Зеленська написала у Facebook:

«Скільки нас, українців? Зараз назву цифру, яку мало хто знає. Якщо рахувати в сім’ях, то нас – 15 мільйонів родин. 15 мільйонів чиїхось затишних маленьких всесвітів, малих батьківщин, сімейних альбомів, особливих дат. 15 мільйонів унікальних, неповторних історій любові й життя.

Сьогодні – Міжнародний день сім’ї. Звісно, хотілося б відзначати його не так. Адже сім’я не для війни, а для миру. Не для смертельного ризику, а для щастя й життя.

Нападницька російська війна завдає удару не просто по країні, а конкретно по мільйонах чиїхось маленьких всесвітів, щодня руйнуючи, ранячи, роз’єднуючи.

Історія кожної нашої сім’ї зараз – це історія болю, тривог, надії. Історіями наших родин пишеться трагічна й героїчна історія країни.

Це сім’ї, які пережили жорстоку окупацію. Як родина Лесі, багатодітної мами з Бучі, яка без світла й води виживала з чотиримісячними немовлятами та своєю матусею, котра має інвалідність.

Або сім’я Марії Вдовиченко з Маріуполя, мама якої пережила клінічну смерть під обстрілами у підвалі, а тато її реанімував! А потім сам майже втратив зір після побиття російськими окупантами, коли вивозив доньок і дружину в безпечне місце.

Чи 18-річний В’ячеслав з Верхньоторецького на Донеччині, який залишився найстаршим у сім’ї та доглядає двох братиків і двох сестер після того, як на його очах від обстрілу загинула мама.

Кажуть, коли гине людина – гине світ. Коли гине сім’я – з нею гине цілий всесвіт. Так втратив свій всесвіт – дружину й тримісячну донечку, усіх жінок родини, одесит Юрій Глодан.

Або інший тато – Володимир Ободзінський з Малинської громади. Його дружину, сина й доньку та онуків-двійнят у рідному домі вбила ракета. Це нестерпний біль – однакові прізвища на свіжих меморіалах.

Наші родини – це надзв’язок, коли разом і в горі, і в радості, і на війні. Як Ігор і Денис Уніговські, батько та син, які удвох пішли воювати з окупантом, причому тато з тих чоловіків, які спеціально для цього повернулися з-за кордону.

Як подружжя Кирсанових, лікарів із Маріуполя. Оксана та Кирило під обстрілами щодня рятували життя містян і жили на роботі, доки від лікарні майже нічого не залишилося.

Або волонтерське подружжя Уляни та Віталія Пчолкіних. Попри те, що обоє пережили важку окупацію в Бучі та пересуваються на кріслах колісних, вони допомагають сотням співвітчизників!

Родина – тендітна й надміцна конструкція водночас. Вона подолає все й на все піде заради порятунку найдорожчих.

Так, 23-річна Анастасія Павлова дісталася Маріуполя й самотужки вивезла звідти батьків та навіть сусідів, яких зустріли по дорозі.

Увесь світ плакав над історією 84-річного Валентина Миколайовича із Запоріжжя. На старенькому авто він урятував з окупованого села сина, невістку, трьох онуків. А після довжелезної дороги ще й заколисував шестимісячну внучку у волонтерському центрі.

Родина – це розуміння з півслова. З одного погляду. Це єдність душ. Скільки їх нині розділено: хтось воює, хтось рятує. Між кимось – фронти й навіть країни. Але найболючіше – коли рідні душі роз’єднують силоміць. Як це трапилося із чотирирічною Алісою, евакуйованою зі сховищ на «Азовсталі». Її маму Вікторію – медика – забрали з автобуса росіяни. Вона не пройшла їхньої перевірки. Всі наші думки з цією родиною. Ми зробимо все, щоб вона знову була разом.

Та навіть у цей час в Україні створюються нові сім’ї! Понад 20 тисяч шлюбів укладено за час війни! Це весільні фото на тлі руйнувань та в стінах лікарень. Як-от у молодої пари – Оксани та Віктора з Луганщини. Вони побралися після того, як Оксана втратила ноги, наступивши на міну.

Сім’я перемагає все. Адже сім’я – це надія. А надія – це більше, ніж рідня по крові. Зараз уся країна стала однією родиною. Ті, хто прихищають, рятують і захищають, – усі ми сім’я.

Отже, сьогодні наш день. Іще один день, на який ми ближчі до перемоги миру – для наших власних сімей».

Читайте нас в Telegram
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП

Водій категорії B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Гранатометник

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Військовий медик

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Офіцер, лікар медичного пункту

від 56000 до 126000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша