ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Коли виходили з Криму, нас прихистили кримські татари, волонтери та церква п’ятидесятників…»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Листопада 2021, 17:32

Іван — один із тих, хто разом з бойовими побратимами у складі бригади берегової оборони виходив з окупованого Криму у 2014-му. Тоді ситуація була настільки складною, що іноді було навіть важче, ніж під час бойових дій на Донбасі. Проте, після вдалої передислокації українських військових на материкову Україну, Іван продовжив свою службу, вже в десантно-штурмових військах.

— Колись я навіть і не думав бути військовим, — пригадує армієць. — Навчався в професійному училищі на різьбяра, робив різні вироби з дерева. Це досить пристойна та добре оплачувана професія, особливо на заході Україні. Утім, після закінчення навчального закладу все ж вирішив піти на строкову.

Після навчального центру хлопець одразу потрапив на службу до Криму, у 36-ту бригаду берегової оборони. Служба на півострові була надзвичайно цікавою, тому він вирішив підписати військовий контракт з тією ж частиною.

— Це був 2012 рік і якраз тоді дуже відчувалась присутність Російської Федерації, — каже Іван. — Активна пропаганда, навмисне возвеличення російського солдата, а також значна різниця в грошовому та матеріальному забезпеченні згодом вплинули на вибір майбутнього місця служби деяких українських військовослужбовців. Зрадники, котрі залишились служити в Криму російським окупантам, уже за деякий час були відправлені у віддалені райони Росії — під китайський кордон, на острів Сахалін чи в інші, як то кажуть, богом забуті місцини.

Дуже добре пам’ятає Іван і 2014-й рік, це був дуже складний період у його житті. «Зелені чоловічки» блокували військову частину, покидати її доводилося невеликими групами.

— Нам дуже допомагали кримські татари та місцеві активісти, —пригадує десантник. — Жили тоді хто де, мене та моїх побратимів прихистила церква п’ятидесятників. Потім волонтери допомогли з автобусами, аби ми могли виїхати на материкову Україну.

Та Іван навіть і не думав полишати військо після пережитого, адже ненависть до російського агресора додала йому ще більше сил та натхнення продовжувати службу у Збройних Силах України.

Згодом він перенавчався в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на офіцера, після чого потрапив до однієї з десантно-штурмових бригад, яка нині виконує бойові завдання в районі проведення ООС.

— Про бої за українські міста та села на Донбасі розповідати не буду, адже про це вже стільки сказано та написано, що практично й нічого додати, — каже офіцер. — Одне точно скажу, що всі, хто став на шлях захисту своєї Батьківщини, — це мужні та самовіддані люди, у яких життя могло скластись зовсім по-іншому. Так само і я буду служити доти, доки не здобудемо перемогу над російським окупантом та не повернемо всі українські землі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир мінометного взводу 155 окремого батальйону ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Снайпер

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій-електрик

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Фельдшер до в/ч а4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Медична сестра, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область