ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Верховний Суд України поставив крапку у справі «кіборг проти нардепа»

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Листопада 2021, 9:32

Конфлікт народного депутата Антона Яценка з ветераном війни, захисником Донецького аеропорту Олегом Гервасом розпочався ще три роки тому. В соцмережах народний обранець звинуватив «кіборга» у «вбивствах мирних жителів, насильстві й мародерстві». Крім того, Яценко заявив, що проти Герваса вже нібито розслідується низка кримінальних справ.

— Можливо, з часом наша сварка затихла б, але нардеп не заспокоювався й безапеляційно заявив журналістам одного з видань, що від достовірного джерела йому відомо, що «Гервас фігурує в низці кримінальних справ, а в поліції до нього дуже багато запитань», — пояснив кореспонденту АрміяInform ветеран війни. — Ця заява образила не лише мене, а й багатьох учасників бойових дій на Сході, особливо ж моїх побратимів — захисників ДАПу. Тому я подав позовну заяву до суду про захист честі й гідності.

Чи вірив «кіборг» у справедливість рішення суду? Олег каже, що довелося добряче понервуватися через те, що розгляд справи затягувався. Лише у другій половині липня 2019-го ветеран отримав з Печерського суду лист, у якому містилося рішення про відкриття провадження, а датований лист ще лютим. Та Гервас знав і вірив, що правда — на його боці.

— Я постійно відчував підтримку побратимів з нашого 90-го окремого аеромобільного батальйону — свідків тих оборонних боїв в аеропорту, — говорить Олег. — Мабуть, усім добре відомі фото і відео з ДАПу, їх достатньо. Скажіть, будь ласка, де там було місце насиллю над мирними жителями й мародерству?

Гервас надав суду всі довідкові документи про відсутність судимості й порушення проти нього кримінальних справ. Натомість Яценко не надав суду жодного документального доказу тим брудним словам, які адресував у бік «кіборга».

Олег Гервас у пресцентрі АрміяInform

— Не потрібно боятися боротися за своє чесне ім’я, за свою гідність, навіть якщо перед тобою народний депутат або високопосадовець, — переконаний Олег Гервас. — Можливо, моя історія стане комусь корисною, адже не таємниця, що дехто ледь не за правило вважає образити або принизити бійців, що пройшли горнило війни.

У січні 2020 року Печерський районний суд Києва зобов’язав народного депутата Антона Яценка спростувати неправдиву інформацію щодо ветерана російсько-української війни Олега Герваса й відшкодувати «кіборгу» 5 тисяч гривень за завдання морально-психологічної шкоди. Нардеп подав апеляцію.

Утім, наприкінці липня минулого року Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського суду. Однак народний обранець не заспокоївся та звернувся до Верховного Суду. Але й вищий судовий орган держави чітко дотримувався букви закону й нещодавно залишив рішення на користь ветерана війни чинним.

Верховний Суд у складі постійної колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду П О С Т А Н О В И В: «Касаційну скаргу ОСОБА_2 (Антона Яценка. — Ред.) залишити без задоволення. Рішення Печерського районного суду в Києві від 23 січня 2020 року та постанову Київського апеляційного суду від 28 липня 2020 року залишити без змін. Постанова набирає законної сили, є остаточною та оскарженню не підлягає», — говориться в рішенні Верховного Суду.

Втім, чи дійшло що-небудь від судових рішень до нардепа — то велике питання. Якби дійшло, то не було б на адресу Олега Герваса наступної репліки народного обранця: «Все равно, я много людям помогаю и все это знают. А вот любой мародер и убийца останется им, сколько б не было «решений». Так что хватит болтать».

«Всіх люблю. Дякую за вітання! Дякую за підтримку! Сам би не впорався. Справедливість перемогла», — написав Олег Гервас на своїй сторінці у Facebook.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Стрілець-помічник гранатометника

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825