Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…
Конкурс тривав поетапно. Це – третій, фінальний етап змагань. Загалом до нього допустили сімох найкращих фахівців – переможців та призерів ІІ етапу від різних видів та родів військ Збройних Сил України. Конкурс відбувся на Львівщині, у навчальному центрі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Тривав упродовж трьох днів та передбачав проведення випробувань у військово-спортивній, теоретичній й практичній номінаціях.
У перший день конкурсу учасники здавали заліки зі знань заходів безпеки під час навчань, виконання вправ стрільб, експлуатації озброєння та військової техніки.У другий день ‒ змагання у військово-спортивній та теоретичній номінаціях. Спершу конкурсанти змагалися на витривалість – бігли в комплексі з вогневою підготовкою, потім демонстрували свої знання основних положень про систему харчування у ЗСУ, щодо організації харчування у стаціонарних та польових умовах за Каталогом продуктів харчування,щодо особливостей технології приготування їжі в польових умовах.
Наступного дня розпочався найцікавіший і найважливіший етап конкурсу для кухарів – практичне приготування страв. За правилами конкурсу кожен військовий кухар мав підготувати переносну малолітражну кухню до роботи та приготувати на ній страви. Готували кожен у індивідуальному наметі, щоб конкурсанти не заважали один одному працювати.
– Щодо приготування безпосередньо страв, то усе починається з меню-розкладки. Кухар повинен правильно обрати продукти, розрахувати їх кількість, приготувати із дотриманням технології приготування, сервірувати і подати все приготоване на контрольний стіл для дегустації членам журі до визначеного організаторами часу, – розповів представник від Центрального управління продовольчого забезпечення тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України полковник Андрій Ованесян. – Усі учасники отримали одні й ті ж інгредієнти й готували однакові страви з базового меню українського війська, але смак – різний, бо кожен готує по-своєму.
Цього разу подавали до столу суп із квасолі з копченостями, крученики з чорносливом, картоплю тушковану з грибами, салат-вінегрет, узвар, хліб, ківі. На приготування мали 120 хвилин. Але не всі вклалися у графік. Лише призери перших двох місць. Іншим знадобилося на одну годину більше.
Останнім серйозним завданням цього дня стало надання першої домедичної допомоги, а саме: накладання кровоспинного джгута на пораненого військовослужбовця, результати якого остаточно розподілили місця у турнірній таблиці.
Комісія, підсумовуючи бали за приготування страв та за виконання інших завдань,визначила переможців. Найкращим кухарем Збройних Сил України став солдат Владислав Докійчук із військової частини Командування СВ ЗС України.
Серед найбільш професійно підготовлених кухарів друге та третє місця розподілили молодший сержант Ірина Стасюк Командування СВ ЗС України та старшина 2 статті Інна Лисенко Командування Сил спеціальних операцій.
Зранку відбулося нагородження конкурсантів. Крім цього, за здобуті призові місця військові кухарі цього року отримують грошову винагороду: за перше місце – 10 тисяч гривень, за друге – 5 тисяч гривень, за третє – 3 тисячі гривень.
@armyinformcomua
Від початку минулої доби відбулося 168 бойових зіткнень.
У сучасній війні зв’язок — це не просто інструмент, це зброя. Від здатності передати координати, отримати розвіддані чи викликати евакуацію залежить життя.
Воїни інженерних військ виконують безліч завдань.
Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про ситуацію на Покровському напрямку.
Міністерство закордонних справ України заперечило існування листа, в якому Київ нібито закликав бойкотувати пропозиції представників партій «Рух 5 Зірок» та Forza Italia».
Через атаку безпілотниками у Павлограді загинув 55-річний чоловік. Поранення протягом дня отримали три людини.
від 20000 до 120000 грн
Дніпро, Дніпропетровська область
від 25000 до 60000 грн
Чортків, Тернопільська область
Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…