Ледь помітна на екрані тепловізора жаринка цигаркового недопалку стала тією дрібницею, яка зробила перше бойове застосування інноваційного керованого авіабоєприпасу легендарним моментом…
З початком цього року практично всі військові частини Повітряного командування «Захід» перейшли на харчування особового складу за каталогом. Цивільна методика забезпечення приймання їжі все ж більше до душі військовим, аніж наряди на кухні й відрив від навчально-робочого процесу.
— Переваг реально більше, ніж недоліків, — говорить начальник продовольчої служби Галицько-Волинської радіотехнічної бригади старший лейтенант Ігор Гинда. — Та й узагалі, після того як ми перейшли на нову систему харчування, проблем з постачанням і якістю продуктів не виникало.
Як далі повідомив начальник продслужби, військових регулярно запитують, що б вони хотіли на сніданок, обід та вечерю, які страви їм більше подобаються.
— Ми відмовилися від приготування двох страв на вибір. Це спільне рішення практично всього особового складу частини, — продовжує Ігор Гинда. — Немає жодних причин готувати по дві перших і других страви, адже хлопці й дівчата, які в нас харчуються, вирішили, що достатньо одного супу й гарніру, але смачніше приготовлених. І це не є якесь обмеження у виборі, — повторю — це спільне рішення та бажання наших солдатів і офіцерів.
Найбільше військові полюбляють звичайні страви: борщ, картоплю, макарони, гречку та рис.
— Наші воїни — прихильники традиційної української кухні. Гурмани звісно є, проте більшість все ж обирають борщ, вареники та картоплю по-селянськи. Дуже люблять запечену в духовці рибу, переважно скумбрію. І я вам скажу, що смачно й повноцінно пообідати за 35 гривень десь у місті в цивільному кафе ви навряд чи зможете.
Як і в усіх інших частинах, де послуги харчування надають підприємці, до літнього раціону обов’язково додають сезонні овочі й фрукти: полуницю, вишні та черешні, свіжі огірки та помідори, молоду картоплю.
Наразі в радіотехнічній бригаді, що поблизу Львова, триває масштабний капітальний ремонт їдальні: оновлюють каналізацію, проводять нові електромережі, підключають нову сантехніку. Після завершення внутрішніх та зовнішніх робіт завезуть повністю нове кухонне обладнання, меблі та техніку. Поки ж військові харчуються в резервному приміщенні, проте на якість їжі це абсолютно не вплинуло. Враховуючи масштабність та обсяг робіт, представники Львівської КЕЧ обіцяють завершити ремонт і ввести в експлуатацію нову їдальню вже наступного року.
@armyinformcomua
Боєць мобільної вогневої групи зенітної ракетної Одеської бригади на ім’я Дмитро записав на свій рахунок вже десятий ворожий безпілотник.
Нацполіція у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони України встановили особи двох терористів з фейкового «мдб днр», які катували та вчиняли сексуальне насильство щодо мешканки Донеччини.
ССО зірвали просування росіян поблизу Куп’янська. Спершу ударні дрони загнали окупантів у будинок.
У Києві закінчує свою роботу третій Міжнародний форум оборонних індустрій — DFNC³, який вже став щорічним майданчиком, де формуються рішення для зміцнення української оборонної промисловості та побудови арсеналу вільного світу.
У місті Чоп представники управління воєнно-топографічного і навігації Командування Сил підтримки ЗС України разом із представниками угорської делегації провели робочу зустріч спільної технічної групи Прикордонної Комісії.
Аеророзвідка Сил оборони стала свідками «зомбі-штурму» російських загарбників на Покровському напрямку.
Ледь помітна на екрані тепловізора жаринка цигаркового недопалку стала тією дрібницею, яка зробила перше бойове застосування інноваційного керованого авіабоєприпасу легендарним моментом…