ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хто і як агітує на військову службу за контрактом

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Липня 2021, 13:29

 Перебуваючи в одній із районних філій Вінницького обласного центру зайнятості журналіст АрміяІnform побачив там людину у військовому однострої. Познайомилися, розговорилися. Виявилося, офіцер перебуває у відрядженні, агітує громадян укладати контракти про проходження військової служби.

Його механізована бригада нещодавно повернулась у ППД після виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил. І одразу ж десятки найкращих військовослужбовців бригади – вмотивовані солдати, сержанти й офіцери, здебільшого – з-поміж тих, хто стали до лав захисників саме під час російсько-української війни, а до того були простими вчителями, робітниками й підприємцями – роз’їхалися по своїх малих батьківщинах, аби агітувати земляків укладати контракти й іти до війська. Саме вони можуть якнайкраще розповісти вчорашнім цивільним колегам, знайомим і сусідам про переваги військової служби, про її почесність та важливість, про те, зрештою, чим може стати військо для них, а вони – для війська.

– Ми виступаємо перед цільовою аудиторією переважно у районних центрах зайнятості в областях, звідки самі були призвані, – розповідає начальник зв’язку одного з батальйонів бригади майор Павло Запорожець. – Виступаємо перед тимчасово безробітними громадянами, значна частка з яких – колишні військові, що демобілізувались після участі в боях на сході України, або ж з різних причин звільнилися у запас. Їх, які вже мають досвід військової служби, а подекуди й бойових дій, і потрібно агітувати укладати контракт. По-перше, це – підготовлені військові фахівці, а, по-друге, вони вже побували в армії й певний час живуть цивільним життям, тож мають змогу порівнювати. Зокрема – цивільні зарплати й грошове забезпечення військовослужбовців, різницю у соціальних статусах тощо.

Нещодавно Павло Григорович також сидів у цьому приміщенні, слухаючи пропозиції фахівців із працевлаштування. Колись він закінчив кафедру підготовки офіцерів запасу в одному з чернівецьких вишів і до війни був суто цивільною людиною. Працював провідним спеціалістом в одному з відділів Ямпільської райдержадміністрації на Вінниччині. Та з початком російської агресії проти України старшого лейтенанта запасу Павла Запорожця призвали за мобілізацією. Служив на посаді начальника відділення комплектування Ямпільсько-Томашпільського об’єднаного військкомату, потім був переведений до бойової бригади – мотопіхотної, що згодом отримає почесне найменування імені Якова Гандзюка. З цією бригадою двічі побував на Сході – перша ротація пройшла на Приазов’ї, друга – на Луганщині. А потім – знову військкомат, після нетривалої служби в якому капітан Павло Запорожець був демобілізований. Та довго вдома він не всидів і повернувся до війська, обійняв посаду начальника зв’язку батальйону.

– У нашому військовому колективі Павла Григоровича поважають та цінують його професіоналізм і людські якості, – говорить командир батальйону майор Сергій Ребітва. – Він відповідальний офіцер та надійний товариш.

Нині, повернувшись зі Сходу, майор Павло Запорожець з-поміж інших побратимів вирушив в агітаційне відрядження. Воно триватиме кілька тижнів на Вінниччині. Офіцер уже відвідав кілька районних центрів зайнятості, зокрема – у рідному Ямполі та сусідньому Томашполі, планує виступити перед шукачами роботи й в інших районах. За результатами перших зустрічей кілька земляків, які мають бойовий та службовий досвід, а тепер знаходяться у пошуках роботи, зголосилися на пропозицію офіцера та днями поїдуть до Володимира-Волинського укладати контракт.

– Виступаючи перед тимчасово безробітними, я розповідаю про військову службу в цілому, нашу бригаду зокрема, а також говорю, які посади на цей момент є вакантними, а це – посади різних категорій, – ділиться офіцер. – І серед моїх слухачів так само є військовослужбовці запасу різних категорій – як солдати та сержанти, так і офіцери. Ознайомившись з вакансіями та з’ясувавши у мене питання, що їх цікавлять, люди вирушають до пункту постійної дислокації бригади. І – все, більше вони не безробітні, вони знову стають до лав захисників.

Зі свого боку співробітники Ямпільської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості зазначають, що подібні заходи тут відбуваються щомісяця. Загалом, за підсумками таких зустрічей з чинними військовослужбовцями, вже десятки мешканців району працевлаштувалися, уклавши контракт про проходження військової служби.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до учасників засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Лікар сімейної медицини

від 23000 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Технік-водій (відділення зв’язку та інформаційних систем)

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Старший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ