ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

439 випускників кафедри військової підготовки Національного університету оборони поповнять лави офіцерів запасу

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Липня 2021, 16:43

Сьогодні у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського  склали присягу випускники кафедри військової підготовки. Кореспондент АрміяInform був присутній на події.

«Прийшов сюди, щоб отримати офіцерське звання, повернутись до свого батальйону і продовжити захищати країну»

439 юнаків та дівчат з понад 50 закладів вищої освіти протягом двох років вчилися на військовій кафедрі університету, успішно склали державні іспити і цьогоріч поповнять лави офіцерів запасу.

Підготовка відбувалась за 11 військово-обліковими спеціальностями. На «відмінно» навчання закінчили 54 випускники.

– Сьогодні ряди захисників Вітчизни поповнить когорта тих, хто засвоїв знання у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського та набув практичних навичок у польових заняттях. Висловлюю подяку батькам сьогоднішніх випускників та їхнім викладачам. Випускникам раджу звернути увагу на піклування про ваших підлеглих, адже ваші майбутні успіхи – це їхня ратна праця. Тому бережіть їх як у повсякденній діяльності, так і в бою, – побажав у своєму виступі заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.

Цьогоріч серед випускників кафедри є й ті, хто з 2014 року брав участь у Антитерористичній операції на сході України.

– У 2014 році я за власним бажанням прийшов до військкомату. Мене мобілізували. Проходив службу у 90-му окремому аеромобільному батальйоні. Виконував завдання у Донецькій області – Піски, Донецький аеропорт. Там же і дістав поранення. Я з дитинства мріяв стати офіцером. Прийшов сюди, щоб отримати звання, повернутись до свого батальйону і продовжити захищати країну, – поділився планами випускник кафедри військової підготовки Максим Денисов.

– У 2014 році служив у батальйоні «Донбас». Брав участь у звільненні Лисичанська, Попасної, Іловайська. Потім 4 місяці був у полоні. Після полону проходив службу у батальйоні «Дніпро-1». У його складі виконував завдання у Пісках. Працюю нині заступником голови Дрогобицької райдержадміністрації і після отримання офіцерського звання міг би  очолити тероборону у своєму районі. Тим більше, що я зарахований до оперативного резерву першої черги, – розповів про плани випускник Йосип Пономаренко.

– У 2014 році воював у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади. Брав участь у боях за гору Карачун, 26 травня штурмував Донецький аеропорт. До речі, під час навчання на кафедрі ми аналізували наші дії в АТО… Після отримання звання буду думати, до якої силової структури піду на службу, – зауважив випускник Сергій Дека.

Не тільки Київ, а й Ніжин, Житомир, Біла Церква, Івано-Франківськ, Харків…

Випускниця кафедри військової підготовки Аліна Фоменко розповіла, що вчилася на спеціальності «Психологія».

– Найбільше знань здобула, вивчаючи предмети «Тактика», «Озброєння та військова техніка», «Психологія». Я навчилася стріляти з пістолета Макарова, автомата Калашникова. Ми виїжджали на полігон у Дівичках, проходили там психологічну смугу перешкод. Наш взвод ще їздив до Навчального центру у Десні, де мої колеги займалися морально-психологічним забезпеченням – видавали бойові аркуші, проводили бесіди з військовослужбовцями, здійснювали культурологічну роботу, – розповіла випускниця.

Цього дня для гостей випускники влаштували показові виступи тактичних підрозділів різних родів військ з урахуванням досвіду АТО/ООС, продемонстрували надання долікарської медичної допомоги та прийоми рукопашного бою.

Начальник кафедри військової підготовки Національного університету оборони України полковник Євген Камалов підкреслив, що на кафедрі вчилися студенти не тільки з Києва.

– Були хлопці та дівчата з Ніжина, Житомира, Білої Церкви, Івано-Франківська, Харкова. Рівень підготовки особового складу на сьогодні значно підвищився. Це відбулось у зв’язку з удосконаленням нашої матеріальної бази, планів та програм, збільшенню уваги до практичних занять – стрільбам з усіх видів стрілецької зброї та бойових машин, – зауважив офіцер.

Довідково.

Кафедра військової підготовки – один із основних структурних підрозділів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, який є провідним військовим навчальним закладом в державі й готує фахівців усіх видів та родів військ всіх рівнів військової освіти: від державного військового управління до тактичного рівня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Служба в Збройних Силах України

від 20500 до 120000 грн

Київ, Київська область

Заступник командира БМП – навідник-оператор 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід в/ч А4806

Оператор-топогеодезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП