ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук: Збройні Сили підвищують вимоги до підготовки офіцерів

Вишкіл Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2021, 13:15

У Збройних Силах України приділяють значну увагу підвищенню рівня підготовки офіцерів. Один із критеріїв такої підготовки – сумісність процедур планування й ухвалення військових рішень в органах військового управління ЗСУ з аналогічними стандартами армій країн-членів НАТО. Про це в ексклюзивному коментарі АрміяInform повідомив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

– Сучасна підготовка у ЗСУ має забезпечувати зміни у ментальності військовослужбовців, розвиток аналітичного, критичного та системного мислення, навичок в ухваленні ефективних управлінських рішень, готовності до впровадження нових підходів у службовій діяльності. Лише так зможемо остаточно позбутися давно застарілої радянської спадщини. Один із практичних шляхів досягнення цієї мети – запровадження L-курсів для офіцерів. Це курси професійної військової освіти різних рівнів, від L-1 для військовослужбовців командного тактичного до L-4 для вищого керівного складу стратегічного рівня, – сказав він.

L-курси запроваджені для підготовки військових фахівців тактичного, оперативного і стратегічного рівня у межах трансформації військової освіти в Україні. Програми курсів за змістом і спрямованістю цілком відповідають вимогам до підготовки офіцерських кадрів у системах військової освіти країн-членів НАТО. У найближчій перспективі така система має замінити нинішню підготовку військових фахівців оперативно-стратегічного рівня у Національному університеті оборони України.

– Курси професійної військової освіти започатковані 2019 року і продемонстрували високу ефективність. Надалі це дасть можливість створити єдину уніфіковану систему підготовки персоналу Збройних Сил, – переконаний Сергій Корнійчук.

Днями у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулося оцінювання кандидатів для навчання на курсах вищого керівного складу стратегічного рівня L-4. Начальник Генерального штабу особисто очолив комісію з оцінки знань претендентів.

– Справді, на подальше навчання на курсах вищого керівного складу стратегічного рівня претендували понад 40 офіцерів. Усі вони планують просуватися по службі на посадах стратегічного рівня або були раніше призначені на такі посади за своїми морально-діловими якостями, але не мають відповідної освіти. Тобто, це ті посадові особи, яким належить продовжити процес трансформації й розвитку війська. Цілком логічно, що це мають бути найпідготовленіші фахівці, тому і вимоги до майбутніх генералів мають бути високими. У підсумку відбір не пройшли 9 осіб, – повідомив Сергій Корнійчук.

Наразі у ЗС України проходять підготовку на L-курсах тактичного, оперативного і стратегічного рівня близько 300 офіцерів. Загалом, з початку запровадження лідерських курсів за стандартами НАТО, підготовку пройшли понад 500 військовослужбовців.

Читайте нас в Telegram
Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Дніпро

ТРО 234 бат 128 бригада ВЧ А7409

Артилерійський розрахунок (номер обслуги, служба за контрактом в ЗСУ)

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада

Стрілець, військовослужбовець (вся Україна).

від 20277 до 120277 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Кулеметник (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП