Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…
Торік у грудні, до Дня Збройних Сил України, на базі 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулися перші змагання між цивільними і військовими кухарями на звання кулінар Number ONE! Тоді військові кухарі кинули професійний виклик колегам з модних і відомих львівських ресторацій. Зокрема, «батл на ножах» з військовими зголосилися провести команди закладів De Luxe Party Restaraunt і CLOUD no.7 Panorama. До речі, тоді найкращими були саме кухарі в однострої. Та, звісно ж, у підсумку перемогла дружба і святкова атмосфера. Вона настільки сподобалась учасникам та організаторам, що ті вирішили не зупинятися і згодом зустрітися знову.
І ось вчора, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, військові Старицького гарнізону вирішили подарувати справжнє свято дітям і їхнім батькам — переважно сім’ям військовиків великого колективу 184-го навчального центру. І на кшталт Дня відкритих дверей провели черговий батл між справжніми майстрами «ножів, друшляків, тарілок і сковорідок».
Цього разу участь у змаганнях взяли вже шість команд. До зазначених вище профі-колективів доєдналися колеги з реберні «Під арсеналом», «Першої львівської грильової ресторації м’яса та справедливості» —надзвичайно популярних у Львові як серед туристів, так і містян культових закладів «попоїсти» від душі і новояворівської «Дефіляди».
Як розповів один з організаторів й ідейників таких змагань — командир 138-го навчального батальйону матеріально-технічного забезпечення 184-го навчального центру підполковник Сергій Вовк, за дві години учасники змагань мали приготувати обід, до якого увійшли: суп із фрикадельками, рис із овочами, крученики з чорносливом, фрукти і салат Грецький. Готували всі команди кухарів з однакового набору продуктів із Каталогу, яким користуються у військових колективах, і згідно з військовими нормами забезпечення.
А поки кожна з команд готувала обід на 20 осіб, діти у супроводі дорослих оглянули стрілецьку зброю та сучасну військову техніку, побачили, як її обслуговують, бігали окопами і бліндажами, спостерігали за тим, як печуть запашний хліб просто неба. І просто провели час з батьками, які на військовій службі не так часто мають змогу приділити їм вдосталь уваги. А набігавшись і нагулявшись, дітвора, звичайно ж, зголодніла. Тим більше, що аромати від наметів, де готували їжу, були такими запашними, що ще до закінчення кулінарної битви поряд почали гуртуватися і діти, і батьки.
…І ось, нарешті, в одному з наметів представники команд презентують свої «шедеври». Їх оцінює професійне журі, до складу якого увійшли: Ігор Поляруш з холдингу емоцій «!FEST» (у минулому офіцер-тиловик), бренд-шеф «Делюкс-груп» Олександр Гарус та старший викладач циклової комісії підготовки фахівців тилу навчального батальйону МТЗ майор Сергій Шляховський. Водночас інші члени команд напроти наметів готуються, аби пригостити наїдками по 20 осіб, які теж стануть дегустаторами і своїм голосом зможуть вплинути на загальний результат. Дітвора тут перша! І ось невдовзі у них вже таці в руках. Дегустаційні зали неподалік — намети для приймання їжі приготовлені заздалегідь, і щасливі родини, військовослужбовці від душі смакують страви від найкращих кухарів Львівщини.
— Оцінювали ми чимало критеріїв, починаючи від зовнішнього вигляду команд, дотримання санітарних норм під час приготування їжі та безпечних умов праці, дотримання часу приготування, порядку на столах. Звісно, коли страви були готові, оцінювали і презентацію подачі, їх екстер’єр, дотримання всіх норм, смакові якості, — наголосив під час виголошення офіційних результатів конкурсу Ігор Поляруш.
У підсумку, за сумою балів перше місце посіла кухарська дружина De Luxe Party Restaraunt, за ними з розривом лише в один бал команда 184-го навчального центру. Армійців представляли старші солдати Людмила Павлисько, Наталя Сєдова та солдат Владислав Докійчук. Третю сходинку посіли представники ресторації «М’яса та справедливості». Утім, перемогу святкували всі: команди-учасниці, гості свята, військовослужбовці і члени їх сімей. Адже позитивні емоції переповнювали всіх! Того дня всі були веселі, щасливі, ситі! А сьогодні, напевно, переповідають усе, що побачили і відчули вчора. Маленький гарнізон живе своїм життям. Такі заходи тут вражають і запам’ятовуються!
— Наш захід цього разу мав більше соціальне спрямування. Ми хотіли, аби діти військовослужбовців побачили, де служать їхні батьки і матері, щоб вони більше часу провели з найріднішими людьми. До того ж такі кулінарні батли дають змогу військовим кухарям відчути себе спроможними до виконання завдань на рівні шефів та майстер-шефів відомих ресторанів Львова. Підняти свою планку і впевненість, що військовий кухар — це майстер своєї справи, не гірший за цивільних, які працюють у престижних ресторанах. А для цивільних колег це можливість відчути дух змагання, досвід приготування їжі в польових умовах, на відкритому вогні, дізнатися, як готують військові в районі проведення операції Об’єднаних сил без сучасного і високотехнологічного обладнання, — наголосив командир 138-го навчального батальйону матеріально-технічного забезпечення 184-го навчального центру підполковник Сергій Вовк.
Наступний такий батл військових і цивільних кухарів планується провести 14 жовтня — до Дня захисника України.
Фото автора
@armyinformcomua
У сучасній війні зв’язок — це не просто інструмент, це зброя. Від здатності передати координати, отримати розвіддані чи викликати евакуацію залежить життя.
Воїни інженерних військ виконують безліч завдань.
Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про ситуацію на Покровському напрямку.
Міністерство закордонних справ України заперечило існування листа, в якому Київ нібито закликав бойкотувати пропозиції представників партій «Рух 5 Зірок» та Forza Italia».
Через атаку безпілотниками у Павлограді загинув 55-річний чоловік. Поранення протягом дня отримали три людини.
Розвідувально-ударні групи БПЛА прикордонної бригади «Гарт» (1-й прикордонний загін) продовжують виявляти та знищувати ворожі цілі на Південно-Слобожанському напрямку.
від 23000 до 130000 грн
Корюківка, Чернігівська область
від 21000 до 23000 грн
Харків
Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ
Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…