ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як харчуються пацієнти військового госпіталю у Старокостянтинові

Прочитаєте за: 2 хв. 7 Травня 2021, 11:45

З січня цього року Старокостянтинівський військовий госпіталь перейшов на харчування за Каталогом продуктів. У підготовчий період для покращення якості приготування їжі частина провела косметичний ремонт приміщень кухні та отримала нове обладнання – холодильники, холодильні камери, електричні печі, кухонний комбайн, сучасну духову шафу, посудомийну машину. Основне обладнання вже встановлено і успішно використовується.  Наразі тривають підготовчі заходи зі встановлення пароконвертаційної печі італійського виробництва.

– З переходом на новий для нас вид харчування – за Каталогом − значно покращилась його якість саме за рахунок збільшення кількості продуктів. Виходячи з добової норми кілокалорій та вартості, ми плануємо меню-розкладку на сім – десять днів. Значно покращилась і якість самих продуктів, які нам поставляють, − зазначає помічник начальника госпіталю з матеріального забезпечення майор Вадим Боднар.

Окрім того, харчування військовослужбовців, які проходять лікування у госпіталі, відрізняється від того, що в бойових частинах. Декілька видів дієтичного харчування – це накладає певні вимоги і щодо приготування їжі, і щодо якості самих продуктів.

– Коли ми тільки планували перейти на новий вид харчування, скажу чесно – у мене були певні побоювання. Але тепер, після майже п’яти місяців роботи, вони зникли. Продукти, що нам постачають, – якісні, м’ясо отримуємо без кісток. Можемо замовляти все, що необхідно хворим до столу, виходячи з наших потреб, − розповідає завідуюча їдальнею Наталя Мінаєва.

На столі у військових, які проходять лікування і реабілітацію у Старокостянтинові – завжди свіжі фрукти, значно збільшився асортимент салатів. Сьогодні для пацієнтівна обід – супи гороховий та пшоняний з м’ясом, відварний рис із тушкованим м’ясом, узвар, яблука та салат, основні інгредієнти якого – м’ясо курки, яйця, свіжа зелена цибуля.

– Я не вперше лікуюсь у Сторокостянтинові й можу сказати, що готують тут дуже смачно, мої колеги задоволені й вдячні персоналу, − каже старший прапорщик Олександр Ковальчук, військовослужбовець однієї з бригад на Львівщині.

– Ми щоденно здійснюємо контроль за постачанням продуктів. За весь цей час не було жодних проблем ні по термінах постачання, ні по якості самих продуктів, − каже майор Вадим Боднар.– У нас є можливість замовляти саме ті продукти, які користуються попитом, збільшити кількість фруктів, печива, покращити вибір йогуртів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Зовнішній пілот, оператор ударних БПЛА

від 30000 до 90000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

віськова служба за контрактом

від 20100 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Сержант з матеріального забезпечення

від 25000 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

терміново водій в ЗСУ

від 20100 до 123000 грн

Чортків, Тернопільська область