Ледь помітна на екрані тепловізора жаринка цигаркового недопалку стала тією дрібницею, яка зробила перше бойове застосування інноваційного керованого авіабоєприпасу легендарним моментом…
До охайної та просторої зали їдальні ракетної бригади у визначений час підтягуються військовослужбовці на обід. Вже у фоє кожен може ознайомитись на великій «плазмі» із запропонованими стравами.
— У нас сьогодні на перше запашна юшка з горбуші. Для бульйону використовуємо вже кип’ячену воду і рибу, згодом додаємо моркву й картоплю на 20–30 хвилин та спеції — сіль, перець до смаку і, звісно, зелень, — інформує старший кухар зміни молодший сержант Ірина Стасюк.
На друге — на вибір дві страви — тушкована капуста або гречка з кручениками зі свинини та два салати на вибір. До складу одного з них — «Райдуга» — входить морква по-корейськи, ковбаса, огірок, приправляється все це олією, а на довершення ще й зелень. Інгредієнти «салату з сиром Фета» — капуста «пекінка», помідори, огірки, оливки, перець болгарський та сир Фета, і теж заправлений олією. На третє — узвар із сухофруктів і яблука.
На сніданок ракетники куштували млинці зі сметаною, спагеті з тушкованим м’ясом, салат з моркви і ковбасою під майонезом. А на вечерю кухарі порадують військових смаженою рибою у клярі та макаронами.
— Ми вже маємо тривалий досвід харчування за Каталогом — з вересня 2017 року. Це, звісно, значно краще, ніж попередня система харчування. Можемо порадувати наших військових свіжими овочами, фруктами, якісним м’ясом, сиром, йогуртами. Ми налагодили тісну і прозору співпрацю з цивільною фірмою, яка постачає нам продукти. Якщо виникають окремі запитання до їх якості — все оперативно замінюємо впродовж дня, — розповідає начальник продовольчої служби капітан Дмитро Новосьолов. – Взагалі постачальники розуміють свою відповідальність, і серйозних проблем у нас не виникало.
У плануванні меню-розкладки враховують вартість на добу, кількість калорій і побажання особового складу. Також, за рекомендацією медиків, відповідно до сезону готують салати і страви, замовляють овочі та фрукти.
У бригаді взагалі питання продзабезпечення як у пункті постійної дислокації, так і під час ротацій на Схід, організовано на достатньо високому рівні. І в польових умовах досвід та кваліфікація кухарів у пікселі забезпечує збалансоване харчування ракетників. Страви польової кухні нічим не відрізняються від приготованих на сучасному кухонному обладнанні.
— Головне тут — бажання порадувати товаришів по службі, творчий і професійний підхід кухарів та, звісно, якість продуктів, — ділиться начальник їдальні прапорщик Михайло Панчілов.
— У нас склались добрі робочі стосунки з частинами, які ми забезпечуємо. Згідно із заявками вчасно постачаємо замовлені продукти. Звичайно, на початку такої співпраці були певні проблеми. Та ми швидко реагуємо на зауваження чи побажання з військових частин. І з часом усе нормалізувалось, ми маємо хороші результати. Головне для нас — щоб військові були задоволені нашою співпрацею, — проінформував кореспондента АрміяInform менеджер компанії постачальника Юрій Ношенко.
Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.
Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.
@armyinformcomua
Боєць мобільної вогневої групи зенітної ракетної Одеської бригади на ім’я Дмитро записав на свій рахунок вже десятий ворожий безпілотник.
Нацполіція у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони України встановили особи двох терористів з фейкового «мдб днр», які катували та вчиняли сексуальне насильство щодо мешканки Донеччини.
ССО зірвали просування росіян поблизу Куп’янська. Спершу ударні дрони загнали окупантів у будинок.
У Києві закінчує свою роботу третій Міжнародний форум оборонних індустрій — DFNC³, який вже став щорічним майданчиком, де формуються рішення для зміцнення української оборонної промисловості та побудови арсеналу вільного світу.
У місті Чоп представники управління воєнно-топографічного і навігації Командування Сил підтримки ЗС України разом із представниками угорської делегації провели робочу зустріч спільної технічної групи Прикордонної Комісії.
Аеророзвідка Сил оборони стала свідками «зомбі-штурму» російських загарбників на Покровському напрямку.
від 20000 до 120000 грн
Херсон, Херсонська область
від 20100 до 120000 грн
Хмельницький, Хмельницька область
Ледь помітна на екрані тепловізора жаринка цигаркового недопалку стала тією дрібницею, яка зробила перше бойове застосування інноваційного керованого авіабоєприпасу легендарним моментом…