ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як приготувати рибу на… салі: ексклюзивний рецепт військового кухаря

Лайфхак
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Травня 2021, 10:02

Солдат Андрій, який виконує обов’язки позаштатного кухаря в одному з підрозділів мотопіхотної бригади, навіть і сумніву не має, що переміг би конкурентів у одному з найпопулярніших кулінарних телешоу.

– Взагалі то я водій за спеціальністю, але після контузії раптово відкрився талант куховарити, ‒ розповідає він. – На ранок готую все, що з вечора хлопці забажають: супи, м’ясо, гарніри. Навіть випічку та піцу. Готую з того, що отримуємо зі складів. Розкладка продуктів це дозволяє. Товариші їдять із задоволенням. Зауважте, що роблю і такі страви, щоб хлопцям із алергією на певні види продуктів не зашкодити!

Сам чоловік родом із Донецька. У 2014-му, коли проросійські бандити сильно побили його сина, він вивіз родину з міста. І пішов воювати з окупантами в один із добровольчих батальйонів. Там і зазнав вибухової травми, після якої довелося на кілька років забути про військову службу. До війська на контрактній основі повернувся лише взимку цього року. Каже, що знову почувається на потрібному місці. І намагається тішити побратимів смаколиками. Один зі своїх улюблених рецептів він люб’язно переповів для наших читачів.

Зі слів Андрія, ці продукти, що на перший погляд майже не поєднані, дуже чудово гармонують поміж собою.

Отже, інгредієнти та рецепт

Для приготування страви на дві персони знадобляться такі продукти: сало з м’ясними прожилками – 100 грамів; цибуля – 2 штуки; часник – 1 зубчик; червоний солодкий перець – 0,5 кг; жовтий солодкий перець – 250 грамів; томати консервовані – 1 банка, або свіжі – 0,5 кг. Оливкова олія, сіль, перець, зелень. Філе морської риби – 4 штуки.

Сало нарізати кубиками, цибулю – кільцями, а часник порубати. Перець нарізати смужками. Томати (якщо консервовані) відокремити від розсолу та подрібнити. Оливкову олію розігріти на пательні й підсмажити на ній кубики сала. Додати цибулю і протушкувати. Перемішати з часником, солодким перцем та протушкувати ще трошки. Додати в суміш томати. Приправити  страву сіллю, перцем та молотим червоним перцем. Накрити овочі кришкою й тушкувати ще 10 хвилин. Рибу приправити перцем та сіллю і викласти зверху на овочі. Доводити страву до готовності упродовж 10 хвилин. На стіл подавати, посипавши зверху свіжою зеленню.

⚠ Нагадаємо, що АрміяInform проводить ревізію на армійській кухні:

Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.

Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.

Відео: Ярослав П’ясецький (Військове телебачення України)

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
@armyinformcomua
Правоохоронці затримали агента фсб, який готував новий масований удар окупантів по Миргороду

Правоохоронці затримали агента фсб, який готував новий масований удар окупантів по Миргороду

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб на Полтавщині. Зловмисник готував координати для нової ракетної атаки рф по оборонній та критичній інфраструктурі Миргорода.

На Харківщині дронарі Залізної бригади прицільним влучанням в генератор спалили ворожу позицію

На Харківщині дронарі Залізної бригади прицільним влучанням в генератор спалили ворожу позицію

Вогневі «небесні жорна» безпілотників Залізної бригади та суміжників безупинно перемелюють російських загарбників і трощать їхнє озброєння та укріплення.

«Аналізує втрати, змінює тактику» — поблизу Покровська ворог б’є баражуючими боєприпасами та атакує піхотою

«Аналізує втрати, змінює тактику» — поблизу Покровська ворог б’є баражуючими боєприпасами та атакує піхотою

На Покровському напрямку, у зоні відповідальності 25-ї бригади, противник продовжує проводити штурмові дії з метою відтіснити підрозділи першого ешелону. Ворог застосовує традиційну тактику малих груп з двох-трьох чоловік, проте модифікує її під різні задачі.

«Бути поруч»: у Києві відбувся форум військових капеланів

«Бути поруч»: у Києві відбувся форум військових капеланів

7-8 жовтня в Києві відбувся форум капеланів «Об’єднані в служінні. Бути поруч», організований Радою Євангельських Протестантських Церков України.

«Небо працює на нас» — на Північно-Слобожанському напрямку десантники вполювали окупантів

«Небо працює на нас» — на Північно-Слобожанському напрямку десантники вполювали окупантів

Оператори 78 окремого десантно-штурмового полку 7 корпусу ШР ДШВ ведуть активну роботу з ураження ворожих цілей та піхоти.

Окупанти на Луганщині займаються показовим відновленням тільки у великих містах

Окупанти на Луганщині займаються показовим відновленням тільки у великих містах

На тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники займаються показовим відновленням тільки у великих містах так званої «лнр».

ВАКАНСІЇ

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Молодший медичний персонал (санітар, фельдшер)

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

контракт Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій, військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Водій-електрик

від 20000 до 25000 грн

Рівне

156 ОМБр

Зв’язківець 23 ОМБр

від 20800 до 190000 грн

Вся Україна

23 ОМБр

--- ---