ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Міноборони обговорили деталі реалізації спільних українсько-британських проєктів у оборонній сфері

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Листопада 2020, 13:36

Ключовим  елементом спільних українсько-британських проєктів у оборонній сфері є посилення спроможностей ВМС ЗС України. Про це йшлося під час робочої зустрічі заступників Міністра оборони України Ігоря Халімона та Олександра Миронюка з представниками посольства Великої Британії в Україні на чолі з аташе з питань оборони, комодором Королівських ВМС Тімом Вудсом. У  зустрічі по відеоконференцзв’язку також взяв участь командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Основною темою розмови стало обговорення питань розвитку спроможностей українських військово-морських сил. Цей процес відбувається у рамках реалізації Меморандуму про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку та підвищення спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Документ був підписаний Міністром оборони України Андрієм Тараном та Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом 8 жовтня на військово-морській базі «Портсмут».

В ході розмови, заступник Міністра оборони Олександр Миронюк акцентував  увагу на питаннях реалізації проєкту зі створення ракетних катерів та оснащення їх найсучаснішими системами озброєння та автоматизації відповідно до найкращих практик держав-членів НАТО.

Обговорювалося також придбання інших видів озброєння для потреб ВМС ЗС України в рамках реалізації кредитних коштів від британського Уряду.

Ігор Халімон поінформував британських колег про поточний стан  реалізації проєктів з розвитку інфраструктури на узбережжі Чорного та Азовського морів. Він відзначив, що якнайшвидша реалізація зазначених проєктів дозволить значно наростити бойовий потенціал України у Чорному та Азовському морях, а також посилить взаємодію з нашими партнерами з Альянсу в цьому регіоні. Своєю чергою, контр-адмірал Олексій Неїжпапа подякував Міністерству оборони та британським колегам за конструктивну роботу та наголосив, що ВМС ЗС України готові активно працювати для реалізації зазначених проєктів.

Як повідомлялося раніше, Україна та Велика Британія домовилися про постачання сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової

Читайте нас в Telegram
Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Артилерист

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Гранатометник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Санітарний інструктор 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Фахівець радіоелектронної боротьби, військовослужбовець

від 20000 до 60000 грн

Коломия

Військова частина А1267

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130