Батальйон воює технологіями — працює із сучасними БПЛА та вдосконалює їх, щоб нищити ворога з мінімальними ризиками. У черговому матеріалі циклу «Бригада…
Чому вже більше ніж два роки у Навчальному центрі ВМС України в їдальні панує «креативний» настрій, як проходять «начпродівські батли» у ВМС та «страшні» проблеми не рівних курячих гомілок, дізнався кореспондент АрміяInform.
Відповідь не потрібно було довго шукати, адже все тому, що вже пішов третій рік, як у центрі ефективно діє система харчування за каталогом, яка відома новим розширеним набором продуктів із більше ніж 400 найменуваннями.
– Усе це дозволяє, не збільшуючи розміру коштів у розрахунку на одну людину, значно збільшити кількісне розмаїття страв. Зі свого боку це приносить задоволення й кухарям, коли є можливість готувати смачну й корисну їжу, отримувати слова вдячності від військових, – розповідає начальник продовольчої служби центру старший лейтенант Аліса Затенко. – Також часто приходять телеграми про проведення дня національної кухні тієї чи іншої країни. Звісно, що це створює «креативну» атмосферу кухні, яка триває вже досить тривалий час.
Електронне меню, відремонтовані приміщення та сучасне ресторанне обладнання з пароконвекційною машиною, про все це вже детально описувалось у схожих матеріалах кореспондентів Інформаційного агентства. Їдальня навчального центру ВМС не є виключенням, тут все по вищому розряду, але сучасні витяжки не справляються тільки з одним – смачним запахом обіду.
– Штат кухарів у нас змішаний, але відповідальність за результат завжди на військових. Якщо порівнювати з періодом аутсорсингу – це просто космос. У нас ті часи згадують із жахом. Тоді було неякісно, несмачно і нічого не можна було зробити дійсно на найвищому рівні. Сьогодні ж ми самі можемо вирішувати, як формувати своє меню, самі випікаємо різні смаколики, – згадує Аліcа Затенко.
На забезпеченні в Навчальному центрі стоїть ще 7 військових частин. Деякі підрозділи самі приїздять за гарячими стравами, інші частини, наприклад, кораблі, які стоять на ремонті, отримують сухими наборами, адже мають власний штат коків. Продукти від постачальника завжди високої якості, проходять декілька рівнів перевірок. У випадку чого, існує система штрафних санкцій.
– Але зворотний зв’язок настільки швидкий та ефективний, що дозволяє виконувати наші «забаганки» дуже швидко, – відмічає старший лейтенант Аліcа Затенко. – Наприклад, були різного розміру курячі гомілки. Один дзвінок, й отримали одразу відповідь «Зробимо». Те ж саме було, коли ми попросили, щоб печиво й вафлі були не на вагу, а одразу в упаковці, щоб військовий просто взяв її з собою. Може потім захоче з кавою з’їсти. Тобто такі «страшні» проблемні питання вирішуються моментально.
Також, за словами Аліcи, в них створений внутрішній чат у соціальній мережі для начпродів частин ВМС, де щодня всі викладають свої меню, діляться ідеями та обмінюються рецептами, які більше прийшли до вподоби військовим. Звісно ж, найкращі рецепти завжди втілюються кухарями в життя та переходять до звичайної ротації в меню частини.
До навчального центру приїздять у відрядження військовослужбовці з різних частин, й навіть серед каталогових їдалень меню центру вважається найбільш різноманітним та смачним.
– У перші дні, коли прибув на навчання, то, зізнаюсь, був просто у шоці! Все смачно й меню щодня різне, – поділився враженнями старший солдат Андрій, який навчається на сержантських курсах у центрі. – Наша частина ще досі користується послугами аутсорсингу. Можливо й існує місце, де ця система себе показую добре, але це точно не в нас. Дуже сподіваюсь, що колись і в моїй військовій частині буде хоча б приблизно такий раціон, як й тут.
Фото автора
@armyinformcomua
Старший сержант 68-ї окремої артилерійської бригади на псевдо «Джокер», який у своїй попередній частині був звичайним навідником гармати, у новому підрозділі став заступником старшого офіцера батареї — людиною, здатною керувати вогнем цілого підрозділу.
Президент України Володимир Зеленський провів Ставку, ключовы питання: енергетика, дипломатія, та захист від ударів по енергетичній інфраструктурі.
Пілоти 225-го окремого штурмового полку знищили досвідченого російського військового, який після поранення власноруч підірвав себе гранатою.
Бійці 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан» взяли в полон двох окупантів, які нещодавно підписали контракт із армією рф просто з в’язниці та здалися, бо «було дуже страшно» через роботу українських дронів.
Майор Дмитро Канаєв, який до повномасштабного вторгнення був головним інженером у UNIT.City та понад 18 років розвивав телекомунікаційні мережі в компаніях Nokia і Huawei, у 2022 році добровільно пішов до військкомату. Нині він очолює службу озброєння в одній із військових частин Повітряного командування «Центр».
На Куп’янському напрямку ситуація напружена, ворог намагається «посочуватися» через наші бойові порядки. Окупанти пробують йти по одному і по двоє, використовуючи для маскування тепловізійні накидки.
від 50000 до 130000 грн
Кривий Ріг
Криворізький РТЦК та СП
від 20100 до 120000 грн
Івано-Франківськ, Івано-Франківська область
Батальйон воює технологіями — працює із сучасними БПЛА та вдосконалює їх, щоб нищити ворога з мінімальними ризиками. У черговому матеріалі циклу «Бригада…