ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна й Туреччина мають спільну точку зору щодо співпраці у сфері безпеки і оборони – Президент

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Жовтня 2020, 20:13

У Стамбулі в присутності Президента України Володимира Зеленськог та Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана Міністр оборони України Андрій Таран та голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір підписали Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в галузі оборонно-промислових проектів. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Меморандум відзначає прагнення України й Туреччини розвивати свої оборонно-промислові програми та зміцнювати оборонні спроможності, а також встановити взаємовигідну довгострокову співпрацю на основі взаємоповаги та врахування інтересів один одного. У документі окреслюються наміри сторін започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Також Міністр оборони України Андрій Таран та міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Турецької Республіки. Угода укладається з метою створення правових засад для розширення та поглиблення чинного українсько-турецького співробітництва у сфері оборони, а також визначає порядок такої співпраці. Документ, зокрема, визначає напрями співпраці, принципи співробітництва, режим безпеки класифікованої інформації, порядок обміну розвідувальною інформацією, правове регулювання діяльності фахівців, відряджених кожною зі сторін, відшкодування можливих збитків, порядок вирішення спорів тощо.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко та міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Протокол Дванадцятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва. Протокол фіксує досягнуті урядовими експертами домовленості, плани та завдання у сферах торгівлі, інвестицій, енергетики, транспорту та інфраструктури, а також у сфері митної політики.

«Ми маємо спільну точку зору і щодо подальшої співпраці у сфері безпеки та оборони, зокрема безпеки на Чорному морі та реалізації євроатлантичного курсу України», – сказав Президент України після підписання двосторонніх документів.

Глава держави наголосив, що підписання Рамкової військової угоди між урядами України й Туреччини та Меморандуму між міністерствами оборони двох країн відкриває нові можливості для військового та військово-технічного співробітництва.

«Саме співпраця у сфері оборонної промисловості є визначальною для розвитку нашого стратегічного партнерства, і я дуже радий, що сьогодні ми зробили його ще міцнішим», – сказав Володимир Зеленський.

Читайте нас у Facebook
У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Снайпер

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Технік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Оператор відділення автоматизації

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець-зенітник

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область