ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

За підтримки командувача Об’єднаних сил ЗСУ в Соледарі для дітей Донбасу відбувся театральний мініфестиваль «Печера казок»

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Вересня 2020, 18:23

У соляних печерах міста Соледара, що на Донеччині, відбувся дводенний театральний мініфестиваль «Печера казок» у рамках національного проєкту «АРТперемир`я» на підтримку благодійної ініціативи письменника Бориса Кутового та Національної спілки журналістів України з лікування та оздоровлення дітей із прифронтових районів Донбасу.

У фестивалі дитячих театрів взяли участь Чернігівський обласний театр ляльок імені О. Довженка із виставами «Про мурзате Вовченя та чистюлю Лисеня», «Солом’яний бичок» і Харківський державний академічний театр ляльок імені В. Афанасьєва із виставою «Крапинка». Вистави йшли в соляних печерах на глибині 288 метрів під землею. Аудиторія – діти з прифронтових населених пунктів Донеччини віком від 6 до 13 років.

Підтримку заходу надали: командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, держпідприємство «Артемсіль», газета Верховної Ради України «Голос України», газета Кабміну «Урядовий кур’єр», інформаційне агентство АрміяInform.

Розповідаючи про значення театрального мініфестивалю, координатор проєкту «АРТперемир’я», офіцер ЗС України, письменник Борис Кутовий, зокрема, зазначив:

«Яким виросте покоління «дітей війни» – таким і буде майбутнє нашої країни. Без перебільшень. Без якихось там інших варіантів. І сьогодні саме ми, дорослі, несемо відповідальність – чи посіються зернятка доброти в поранені війною дитячі серця… Чи приймуться і проростуть рясно. Фестиваль «Печера казок» підтримав благодійний проєкт із лікування дітей прифронтової зони. Дуже вдячний усім, хто взяв у ньому участь, довівши, що творчість – це не тільки натхнення, а ще й спосіб діяти, можливість робити добро».

На переконання режисера Національного театру оперети, художнього керівника національного проєкту «АРТперемир’я» Максима Добролюбова, відновлення стабільного й повноцінного життя на Сході України неможливе без існування культурної сфери, яка на цій території відіграє дуже важливу функцію не розважального, а навіть терапевтичного значення.

«Наш проєкт націлений на стабілізацію емоційного балансу та духовне збагачення через високе і справжнє мистецтво, де головним нашим пріоритетом є діти! У проєкті цільовою є саме дитяча аудиторія Донбасу, діти, до яких не приїздили театральні колективи, які не знайомі з театральним мистецтвом. Не забуваймо, що нинішні діти Донбасу – це його майбутнє, від якого залежить стабільність усієї країни!».

Відомо, що найвимогливішою глядацькою аудиторією є діти. Тож надаємо слово маленьким гостям театрального фестивалю «Печера казок»:

Кирило, 8 років: «Тепер я знаю – щоб до тебе не причепився злий Мікроб-Вірус, потрібно мити руки, чистити зуби й робити зарядку!».

Іринка, 10 років: «Я ніколи раніше не бувала на таких виставах… До мене ніколи не приїздили артисти. Тепер знаю, що таке театр та казка!».

Аня, 11 років: «Було дуже весело й цікаво, я дуже сміялася!».

Нагадуємо, що національний проєкт «АРТперемир’я» заснований за ініціативи й сприяння генерал-лейтенанта Сергія Наєва у 2018-му і успішно діє вже понад два роки. За цей час організовано й проведено понад 30 виступів найкращих артистів і театральних колективів, де побувало майже 9 тисяч «дітей війни» та дорослих глядачів. У рамках проєкту в грудні 2018-го проведено масштабний концерт «Опера Перемоги», у якому взяли участь найвідоміші оперні співаки і музиканти провідних культурних центрів України – Києва, Одеси, Харкова, а також Донеччини.

Творчий проєкт спрямований на відродження культурного життя на Донбасі, насамперед – у населених пунктах та районах, наближених до району ведення бойових дій. Уже наприкінці вересня цього року, на лікування та реабілітацію до соляних печер спелеосанаторію «Соляна симфонія» в Соледарі направлено 12 дітей. Кошти на їхнє санаторне лікування зібрали завдяки продажу книг Бориса Кутового.

Підготувала Тетяна Рубан

Читайте нас в Telegram
Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

За минулу добу, 25 квітня, росія з артилерії та мінометів обстріляла близько 15 населених пунктів Харківщини. Авіаударів зазнали Уди, Липці, Мале Веселе, Плетенівка, Охрімівка, Водяне, Борова.

Голова Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Голова Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Голова Пентагону Ллойд Остін у телефонній розмові з міністром національної оборони Румунії Анхелем Тілваром обговорили вторгнення росії в Україну і подальшу координацію допомоги Україні у сфері безпеки.

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

У підрозділи Армії США почали надходити на озброєння нові легкі танки M10 Booker, що поєднують у собі вогневу міць та мобільність для підтримки військ.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Ворог двічі цілив по Нікополю FPV-дронами, а Марганецьку громаду обстріляв з важкої артилерії

Ворог двічі цілив по Нікополю FPV-дронами, а Марганецьку громаду обстріляв з важкої артилерії

Ввечері 25 квітня і в ніч на п'ятницю 26 квітня російські війська атакували Нікополь і Марганецьку громаду Дніпропетровської області.

У Житомирі ботанічний сад перейменували на честь Героїв-десантників

У Житомирі ботанічний сад перейменували на честь Героїв-десантників

Поліський національний університет ухвалив рішення внести зміни в назву Ботанічного саду, назвавши його на честь Героїв-десантників.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Слов'янськ

Старобільський РТЦК та СП

Розвідник розвідувального відділення

від 55000 до 125000 грн

Житомир, Житомирська область

Водолаз-сапер

від 17000 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Оператор БПЛА ЗСУ

від 20500 до 130000 грн

Херсон, Херсонська область