ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Автор дилогії «Листи здалеку» спрямує кошти від реалізації тиражу на лікування й реабілітацію дітей із фронтової зони

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Липня 2020, 8:42

За підтримки Національної спілки журналістів України стартував благодійний проект із реалізації дилогії Бориса Кутового «Листи здалеку».

Презентація книг відбулася днями в прес-центрі НСЖУ. Всі виручені від продажу кошти автор спрямує на лікування й реабілітацію 30 дітей із фронтової зони.

Дилогію складають дві концептуально пов’язані між собою книги “Листи здалеку” та “Повість про Срібну флейту”. Її автор Борис Кутовий – ветеран бойових дій на сході України, журналіст, офіцер Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України. У 2014 році він пішов до армії добровольцем у складі підрозділу Сил спеціальних операцій.

“Усе починалося з маленької веселої історії про веселих добрих мишенят, яка була набрана та відправлена СМС-кою моєму синові. Моє серце прагнуло до спілкування, прагнуло підтримки близьких у тих важких умовах. Те, що я писав, – було добрим та захопливим, несло частку мого серця”, – розповів Борис Кутовий.

Книги дилогії написані у формі тематично пов’язаних між собою листів-оповідань, що надіслані батьком з війни підростаючому синові. В оповіданнях йдеться про незвичайні події, пригоди та зустрічі, що трапляються у численних подорожах літературного героя. Книга адресована широкій читацькій аудиторії.

Нині Борис Кутовий відомий як керівник низки культурних та гуманітарних проектів із допомоги мирним мешканцям та дітям Донбасу: “Допомога йде”, “Допомога Схід”, “АРТПЕРЕМИР’Я”, “Подаруй дитині Донбасу книжку українською мовою”.

“Ведення військової операції передбачає не лише зброю, а й боротьбу за душі й серця людей, особливо мирних мешканців в районі проведення ООС”, – наголосив під час презентації дилогії командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв, додавши, що завдяки гуманітарним проектам рівень довіри місцевого населення до військових ЗСУ відчутно зріс.

Сам автор книг Борис Кутовий зазначає: “Мої книги саме про те, що дає нам змогу долати труднощі та йти до перемоги, не простою, складною дорогою. Про те, що робить людину – людиною. Книги – про… любов. Любов, яка складається із тисяч часток – як промінець світла відбивається і розквітає у спектрі. Любов, яка складається із багатьох маленьких, але дуже важливих поривів серця. Це любов до того місця, де ти виріс, це любов до твоїх близьких людей, любов до твоєї дитини, це любов до жінки, яка дає тобі сили жити. Це любов до твоєї рідної землі, рідної мови… З усього цього складається одна і нездоланна Любов заради і в ім’я якої людина може навіть свідомо віддати своє життя…”

Національна спілка журналістів України анонсує благодійний проект з реалізації книжок зазначеної дилогії. Усі отримані кошти будуть спрямовані на лікування та реабілітацію дітей із соціально незахищених родин з населених пунктів, які межують із зоною зіткнення на сході України та потерпають від жахів війни: Мар’їнки, Красногорівки, Світлодарська, Миронівського та інших.

Наразі за підтримки Бахмутської та Мар’їнської районних державних адміністрацій Донецької області сформована група з 30 дітей віком від 5 до 11 років, які на кошти, виручені від продажу книг Бориса Кутового, пройдуть лікування та медичну реабілітацію в унікальному спелеосанаторії “Соляна симфонія” (Соледар Донецької області). Всі діти мають медичні рекомендації для санаторно-курортного лікування захворювань легенів. Лікування проходитиме в соляній шахті на глибині понад 280 метрів.

– Уже третій рік поспіль Бахмутський район співпрацює з небайдужими та прогресивними людьми, які зацікавлені в допомозі мешканцям сходу. І неважливо, з якої вони сфери, головне, що є результат. Дякую Борису Кутовому і його однодумцям за реальні справи. Завдяки проектам дітлахи району проходили курси лікування в кращих клініках країни. Вірю, що курс лікування в соляній шахті стане справжньою симфонією у справі охорони здоров’я наших дітей. До цієї справи долучилися всі, все буде добре, – так прокоментувала новий проект Бориса Кутового та Національної спілки журналістів голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна. До речі, пані Тетяна – в минулому журналістка, є членом НСЖУ.

 

Читайте нас в Telegram
Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Стpілець-регулювальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Черкаси

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343