ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Близько 450 студентів зі Львівщини закінчують навчання в Національній академії сухопутних військ за програмою підготовки офіцерів запасу

Вишкіл Новини Освіта та наука
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Липня 2020, 19:58

Зокрема вже майже сто студентів, що навчалися за військово-обліковою спеціальністю «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів», завершили навчання та склали Військову присягу на вірність українському народові.

До кінця тижня в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбудеться випуск ще близько 350 фахівців, які здобули фах командирів взводів — спеціальних підрозділів, розвідувальних, артилерійських, фахівців психологічного забезпечення, а також речової, продовольчої служби та матеріально-технічного забезпечення.

Як розповів начальник табірного збору з громадянами України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, полковник Олександр Дробан, у зв’язку із заходами щодо непоширення COVID-19 було вирішено проводити випускні екзамени з військової підготовки, практичне виконання вогневих завдань, урочистий ритуал складання Військової присяги та випуск без п’яти хвилин молодших лейтенантів в один день по групах за військово-обліковими спеціальностями, на яких навчалися студенти львівських вишів.

— Тож сьогодні після складання випускних екзаменів ми прощаємося з молоддю, яка в майбутньому може гідно поповнити механізовані частини Збройних Сил України. А до кінця тижня — й з іншими вищезгаданими фахівцями, яким після відповідного наказу буде присвоєно звання «молодший лейтенант» і які після закінчення своїх ВНЗ можуть подумати про кар’єру офіцера, — зауважив полковник Олександр Дробан.

За словами голови підкомісії «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» підполковника Ігоря Заболотнюка, студенти під час випускного екзамену демонструють хороші теоретичні знання, що стануть хорошою базою для практичного виконання обов’язків у військових колективах.

— Непогано вправляються студенти й у володінні стрілецькою зброєю. Під час виконання вправи з контрольних стрільб з автомата Калашнікова «З місця по цілях, що з’являються» на відстані від 150 до 250 метрів переважна більшість з них отримує оцінку «добре», — зауважив керівник стрільби на ділянці, працівник ЗС України підполковник запасу Роман Дмитренко.

Як розповів студент 4-го курсу Національного університету «Львівська політехніка» Станіслав Макойда, такий результат цілком прогнозований. Адже перший рік вони вивчали всю стрілецьку зброю, що є на озброєнні механізованих бригад, і наприкінці року мали польовий вихід, на якому добре попрактикувалися у стрільбі з автомата Калашнікова та пістолета Макарова. Крім того, вивчали БМП-2 і БТР-80.

Як вже було зазначено, після випускних екзаменів на полігоні відбувся і ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові. Цього разу на ньому не було ні батьків, ні родичів молодих людей, а лише керівництво табірного збору й побратими, з якими вони протягом двох років здобували військовий фах. І це ще одна протидія поширенню коронавірусної інфекції.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Володимир Зеленський заслухав 8 травня доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова та звіт Головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

У регіоні, спецслужби рф через спеціальні телеграм-канали впливають на свідомість молоді, яка виконує за винагороду відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Передача 20 позашляховиків від Уряду Німеччини для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України відбулася 8 травня.

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Володимир Зеленський провів 8 травня телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

В Київській області викрили наркоділків, які налагоджували розповсюдження особливо небезпечних наркотичних речовин серед місцевих жителів та військовослужбовців Сил оборони України.

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердила свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер штабу (РЕБ)

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Кулеметник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Військовослужбовець Військової служби правопорядку

від 22000 до 60000 грн

Одеса

Південне територіальне управління Військової служби правопорядку

Водій кат. D1, D, C1E, CE 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Вакансія: механік-водій

від 20000 до 120000 грн

Липники, Львівська область