ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З театральних підмостків у… Школу морського піхотинця

Life story
Прочитаєте за: 4 хв. 21 Липня 2020, 18:47

Серед курсантів Школи морського піхотинця, яка нещодавно розпочала роботу на базі Навчального центру Військово-Морських Сил ЗС України, легко помітити Олександра Зарубу.

Він людина-свято — всіх і всюди завжди заряджає позитивними емоціями. Однокурсники відразу прозвали чоловіка «Артистом». Та воно й не дивно. Ще зовсім недавно Олександр зривав овації у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі, граючи головну роль у виставі «Труффальдіно, або Слуга двох панів». А нині упевнено крокує до чергової мети — стати військовим.

— З дитинства точно знав, що стану військовим або спортсменом, бо ще з п’яти років займався футболом, гирьовим спортом і настільним тенісом, але «щось пішло не так», — жартує Олександр. — Певно, творча особистість у мені в якийсь момент взяла гору, і я вступив до Херсонського училища культури, яке закінчив за спеціальністю «Режисер-постановник тематичних вечорів». Довелося чимало поневірятися, перш ніж доля привела до Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру, де і став актором 1-ї категорії.

Про те, щоб піти до війська, чоловік думав неодноразово. Хоча й розумів: йому, людині мистецтва, миролюбному романтикові буде вкрай важко кардинально змінити своє життя. Остаточно вирішив, коли дізнався про набір до новоствореної Школи морського піхотинця.

Я був вражений побутовими умовами й харчуванням. В їдальні готують не гірше, ніж удома, а в казармі у нас справді є все необхідне, щоб після виснажливого навчання привести себе до ладу й відпочити.

— Якщо чесно, навіть не очікував, що мій шлях до втілення мрії почнеться з таких приємних сюрпризів. По-перше, керівництво та інструктори Школи — надзвичайні люди, справжні воїни, за плечима котрих досвід бойових дій, яким вони залюбки з нами діляться. По-друге, я був вражений побутовими умовами й харчуванням. В їдальні готують не гірше, ніж удома, а в казармі у нас справді є все необхідне, щоб після виснажливого навчання привести себе до ладу й відпочити, — розповідає курсант. — Ще одним неочікуваним моментом стало те, з яким розумінням у Школі підійшли до наших проблем: починаючи від розмірів форми, закінчуючи юридичними консультаціями з питань збереження місця роботи.

Олександр розуміє: за короткий термін має освоїти безліч військових дисциплін — як у теорії, так і на практиці. Тому намагається докладати всіх зусиль, аби осилити надзвичайно напружений темп навчання.

— Нещодавно виконали вправи зі стрільб з різних видів стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. Скажу чесно: за свій 31 рік життя вперше тримав у руках зброю. Емоції просто зашкалювали, бо одна річ, коли дивишся все це на екрані телевізора, й зовсім інша — коли сам виконуєш вправи зі зброєю. Одразу з’являється відчуття неймовірної відповідальності й того, що ти робиш щось мегаважливе, — ділиться враженнями Олександр.

Творчість у воєнний час у вмілих руках також може стати своєрідною зброєю.

Попри щільний розклад, польові виходи та посилену фізичну підготовку, «Артист» знаходить час і на творчість. Разом з новими товаришами створює гімн Школи та планує низку культурно-розважальних заходів для військових. Адже, на думку чоловіка, творчість у воєнний час у вмілих руках також може стати своєрідною зброєю.

На Олександра вдома чекає дружина й маленький син, який цього року піде в перший клас. Він надзвичайно пишається татом, який, зі свого боку, впевнений, що зробив правильний вибір. І хоча чоловік дещо сумує за театром, але точно знає — він не покинув творчість, а просто одягнув її у військовий однострій.

Фото з особистого архіву Олександра Заруби.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

В одному зі своїх нещодавніх повідомлень у рубриці «Зброя перемоги» автори офіційної сторінки Міністерства оборони України в соціальній мережі Telegram нагадали про напрочуд вдалу розробку від фахівців вітчизняного оборонного комплексу — мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс».

Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генеральний штаб Збройних Сил України провів ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший бойовий медик

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Зв’язківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Бухгалтер 2 кат. розрахункової групи

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Оператор протитанкового озброєння, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго