ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому для військового знати англійську корисно? Розповідають курсанти ВІКНУ

Вишкіл Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Липня 2020, 17:22

АрміяInform розпочинає серію матеріалів про те, які переваги дає вивчення іноземної мови військовослужбовцям.

Цього разу кореспондентка АрміяInform – курсантка 3 курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка – поділилася власним досвідом використання англійської мови в повсякденному житті в Україні та за кордоном. Далі пряма мова автора.

Про важливість вивчення англійської мови нам розповідали зі школи. Серед дитячих спогадів про підготовку до численних олімпіад і конкурсів залишилися тільки випадки ситуативної допомоги іноземцям: підказати дорогу на вулиці чи в громадському транспорті – та й годі. Хоча про один випадок застосування мови розповісти є сенс.

Одного з членів моєї родини відправили на зустріч до американських делегатів без перекладача. Як розумієте, «зв’язківцем» у той день довелося бути мені. На щастя, один з американців володів російською на початковому рівні, тому найбільш серйозні та смішні питання розуміли всі. Але саме та зустріч переконала мене – вчити англійську потрібно.

Вивчення англійської потребує великих зусиль, попри те, що усміхнене обличчя з реклами курсів обіцяє миттєвий результат. Справді, з граматикою ще можна миритися, але на вивчення сукупності незрозумілих слів, що несуть сакральне значення – ідіом – іноді не вистачає терпіння. Здавалося, після того, як складу тести зовнішнього незалежного оцінювання та вступлю до омріяного навчального закладу, англійська мова відійде з мого життя. Однак, у Збройних Силах розпочалася активна фаза інтеграції в НАТО, а отже, зроблено акцент на вивчення англійської.

 

У Військовому інституті часто відбуваються семінари, конференції з представниками країн Північноатлантичного альянсу. Значною подією стало проведення конкурсного відбору в рамках програми «Еразмус+» для поїздки курсантів за кордон. Ми змагалися за чотири місця на навчання у Військовій академії імені Георгія Раковського у Софії (Болгарія).

Згодом оголосили результати конкурсу. І ось я вперше на борту літака – вирушила до перлини Балканського півострова.

Вже в аеропорту Софії стало зрозуміло, що схожість болгарської та української мов невелика. Тому з офіцерами і молоддю ми спілкувалися англійською, а до старшого покоління зверталися російською.

Навчання у Військовій академії імені Георгія Раковського відбувалося виключно англійською. До речі, цікавим методом – спочатку вивчали одну дисципліну, з неї складали іспит, залік. І в такому порядку поступово виконували навчальний план.

З нами також навчалися представники Румунії. Шукати подібних словоформ української й румунської мови не хотілося, жестами спілкуватися – не варіант. Тому в робочих і побутових моментах допомагала англійська. З однією дівчиною настільки потоваришували, що вона захотіла побувати в Києві. Завдяки нашому спілкуванню вона захопилася Україною – обіцяє навідатися після карантину.

Чимало знайомств відбулося під час міжнародної конференції в академії. Досі підтримую комунікацію з представниками Китаю та Італії, а колеги з Болгарії подеколи допомагають мені порадою під час написання журналістських матеріалів.

Здавалося б, після повернення на Батьківщину епопея з англійською закінчиться. А втім, навпаки, зацікавленість у мові зростає. Зокрема, із заявою Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака про плани зробити володіння англійською обов’язковою для офіцерів з 2025 року. Тому розумію: попереду нові програми, можливості й шанси – побачити, почути, поговорити. Далі буде…

Читайте нас в Telegram
Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Міністр оборони Рустем Умєров у телефонній розмові з віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних справ Ірландії Міхалом Мартіном подякував йому за постійну політичну і практичну підтримку України у відбитті російської агресії.

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

У межах кримінальної справи оперативники Могилів-Подільського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

В Одесі викрили шахрая, який маскувався під волонтера

В Одесі викрили шахрая, який маскувався під волонтера

Понад мільйон гривень зміг витягнути з місцевої жительки злочинець, який діяв під виглядом відомого волонтера.

На Закарпатті відкрито новий рекрутинговий центр

На Закарпатті відкрито новий рекрутинговий центр

Сьогодні в Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії. Це вже 19-й центр, який відкрили в Україні.

Міністри оборони України та Австралії обговорили створення спільних підприємств

Міністри оборони України та Австралії обговорили створення спільних підприємств

Міністр оборони Рустем Умєров провів телефонну розмову з австралійським колегою Річардом Марльзом і подякував за нещодавно наданий пакет військової допомоги Україні на суму $100 млн.

На Сумщині військові заборонили засівати укріплення

На Сумщині військові заборонили засівати укріплення

Заборонена сівба високорослих сільськогосподарських культур на відстані 500 метрів навколо фортифікаційних споруд на території Сумської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Командир гаpмати, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Інспектор прикордонної служби, водій

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Стpілець-зенітник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Черкаси

Військова частина А3177