ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Прокуратура підозрює трьох підприємців у привласненні 12 млн під час будівництва казарм для ЗСУ

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Травня 2020, 10:45

Військовими прокурорами регіонів та гарнізонів, за координації Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру трьом керівникам підприємств за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

«За даними слідства, керівники підприємств під час будівництва казарм поліпшеного планування для військовослужбовців, привласнили 12 млн грн бюджетних коштів шляхом завищення обсягів та вартості виконаних робіт, а також підробляли офіційні документи, які стали підставою для перерахування квартирно-експлуатаційними управліннями Збройних Сил України коштів», – йдеться в повідомленні.

В рамках розслідування кримінальних проваджень 25 травня 2020 року на території окремих областей проведено 17 одночасних обшуків та тимчасових доступів до речей та документів, під час яких вилучено документацію та майно, на яке в подальшому буде накладено арешт.

Загалом за фактами розкрадань бюджетних коштів при виконанні програми з будівництва казарм для військовослужбовців до кримінальної відповідальності вже притягнуто 13 осіб, які спричинили збитки державі на суму близько 46 млн грн. З метою відшкодування спричинених збитків накладено арешт на рухоме і нерухоме майно винних осіб, рахунки підприємств, а також заявлено позови.

Водночас слідчими підрозділами органів Національної поліції та Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва військових прокурорів продовжується розслідування в інших кримінальних провадженнях за аналогічними фактами, у яких тривають експертизи щодо можливого спричинення збитків на суму понад 50 млн грн.

Також досліджується роль службових осіб територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь Збройних Сил України, оцінку законності дій яких буде надано після проведення комплексу слідчих дій та експертиз.

Хід слідства у кримінальних провадженнях перебуває на контролі Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, відповідно до запровадженої у 2017 році державної програми будівництва, планувалося побудувати 184 казарми поліпшеного планування для 23 тисяч військовослужбовців. Наразі завершено будівництво половини казарм, решта залишається незавершеним.

 

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Служба в ЗСУ за контрактом

від 20100 до 121100 грн

Чернігів, Чернігівська область

Інструктор з тактичної підготовки

від 24000 до 50000 грн

Харків

151 навчальний центр ЗСУ

Психолог, діловод служби

від 21000 до 21000 грн

Житомир

Військова частина 3047 НГУ

Снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Діловод загального діловодства, працівник ЗСУ

від 6000 до 7000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Інспектор прикордонної служби

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін