ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як в Академії сухопутних військ протидіють проникненню коронавірусу

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Березня 2020, 19:54

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного сьогодні відбулась розширена нарада щодо протидії поширення небезпечного коронавірусу COVID-19 і створення безпечних умов служби, навчання й праці для всього особового складу Академії та підпорядкованих їй військових частин.

Її підсумки і головні меседжі повідомив на сторінці у Facebook начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Проведення масових зборів особового складу (шикувань, культурно-освітніх заходів), як і вихід курсантів у місто, обмежать

– Ми абсолютно свідомі можливих загроз, які становить світова пандемія короновірусу. Тож, з перших днів його поширення світом, вживаємо максимум зусиль для запобігання проникнення і розповсюдження цього небезпечного захворювання. Серед них: посилення взаємодії з установами Міністерства охорони здоров’я Львова і області, обласним оперативним штабом Львівської ОДА з питань моніторингу стану захворюваності та епідеміологічного стану в місті та області, створення тримісячного запасу медико-санітарного господарського майна, засобів дезінфекції, лікарських препаратів, засобів індивідуального захисту, обладнання лазаретів та медичних пунктів необхідним медичним інвентарем для роботи в умовах суворого протиепідемічного режиму, уточнення схем евакуації хворих та переліку транспортних засобів для перевезення хворих на ГРЗ, зокрема спричинені вірусом COVID-19, створення ізоляторів у всіх військових містечках для тимчасової ізоляції хворих, які мають підозру на ГРЗ, спричинені COVID-19, проведення занять із усім медичним персоналом з питань виявлення хвороб, спричинених COVID-19, – повідомляє очільник навчального закладу.

Окрім цього, в Академії створені позаштатні дезінфекційні групи (команди), які систематично виконують профілактичну дезінфекцію на всіх об’єктах закладу й підпорядкованих військових частин. Триває робота з обладнання казармених житлових приміщень спеціальними бактерицидними лампами та іншими дезінфекційними засобами.

Тилу Академії визначено завдання забезпечити додатковими елементами раціону харчування (фрукти, часник, інші харчі, які мають високий вміст вітамінів). Визначено завдання і взято на контроль виконання заходів з ретельної дезінфекції кухні, залів приймання їжі, а також перевірки стану здоров’я кухарів та допоміжного персоналу.

Ухвалено рішення суттєво обмежити проведення масових зборів особового складу (шикувань, культурно-освітніх заходів). Обмежать і вихід курсантів у місто. Але це не стосується тих, хто постійно проживає за межами Академії.

Навчальний процес у Національній академії сухопутних військ триває у штатному режимі

– Водночас хочу закликати всіх військовослужбовців, які проживають за межами нашого навчального закладу: суворо дотримуйтесь санітарно-гігієнічних норм та обмежте контакти з іншими особами. Одне з головних завдань, яке стоїть перед нами в цьому аспекті, – це інформування всіх військовослужбовців та працівників про ймовірну небезпеку проникнення та поширення вірусу COVID-19, а також про необхідні заходи із запобігання цьому. Тому використовуємо всі наявні інформаційні ресурси. Хочу звернутись до всіх і кожного, хто працює, служить чи вчиться у Національній академії сухопутних військ та в підпорядкованих їй військових частинах: у протистоянні цій небезпеці ми повинні об’єднатись та свідомо поставитись до важливості тих заходів й обмежень, що запроваджені вже або, ймовірно, будуть запроваджені. Окремо наголошую: головним нашим ворогом є паніка, яку не маємо право допустити в жодному разі, – наголошує генерал-лейтенант Павло Ткачук.

У своєму повідомленні він також звертається до рідних та близьких курсантів: «Немає жодних підстав для хвилювання за здоров’я курсантів. Їхнє здоров’я для нас – пріоритет! Ми докладемо всіх зусиль для недопущення проникнення і розповсюдження хвороб, викликаних коронавірусом COVID-19».

Наразі навчальний процес у Національній академії сухопутних військ триває у штатному режимі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника до в/ч А2800

від 20000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Начальник відділу (пожежної обслуги)

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Діловод, бухгалтер

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759