ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як займатися спортом взимку?

Лайфхак Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Січня 2020, 17:45

Кожного дня ви відкладаєте заняття спортом на завтра. І скажіть чесно самі собі, чи будете ви завтра займатися спортом?

Вас завжди щось зупиняло, наприклад: то занадто жарко, то дуже холодно.

Цьогорічна зима – це хороший час, щоб уже розпочати фізичні вправи, на які ви так довго наважуєтесь.

І якщо у вас є якісь сумніви на штиб «тренуватися взимку на вулиці вже не вийде», сміливо їх  відкидайте. Ще й як вийде!

До того ж  заняття фізичними вправами на вулиці можуть бути більш цікавими, ніж заняття спортом у фінтес-клубі. Але пам’ятайте про тривалість  – лише 45 хвилин на день.

Спеціально для АрміяInform фінтес-тренер, засновниця програми реабілітації «Спина бійця», волонтерка,  яка вже понад 5 років допомагає військовослужбовцям, Юлія Коваль порадила, як правильно займатися спортом взимку.

Одягайте правильний одяг

Зимова спортивна форма повинна бути багатошаровою. Перший шар –  щільно прилягає до тіла і відводить вологу. Для цього використовуйте термобілизну. Другий шар – утримує тепло. Тут підійдуть утеплені тайтси і бігова сорочка. І насамкінець  –  верхній одяг, що захищає від снігу і дощу. Обирайте залежно від погоди – це може бути вітровка в плюсову погоду або більш утеплена куртка в морозну.

Не забувайте також про шарф і рукавички.

Розминайтеся вдома

Під час зимових тренувань важливо дотримуватися балансу – м’язи повинні бути розігрітими, але при цьому ви не маєте сильно пітніти. Найкращий варіант зробити розминку вдома. Але, головне, не перестаратися – якщо вийти на вулицю в мокрому одязі, можна захворіти. Аби м’язи не охололи, пробіжіться до тренувального майданчика, а вже потім робіть основні вправи.

Обирайте нескладні вправи

Вирішили розпочати з бігу? Тоді використовуйте очищені від снігу і льоду асфальтовані доріжки, щоб не травмувати ноги.  Не забувайте прикривати обличчя шарфом та слідкуйте за темпом дихання, щоб холодне повітря не різало легені. Важливо – вдих робити носом, видих носом або ротом.

Любителям силових навантажень краще відмовитися від складних вправ і обрати базу – присідання, віджимання від землі, підтягування та віджимання на брусах.

Пийте до 2,5 л води на день

На відміну від літа, взимку нам не дуже хочеться пити, але гаряче повітря від батарей здатне швидко виводити вологу з нашої шкіри. Та й потреба в рідині зберігається. До того ж під час занять спортом ви неминуче втрачаєте воду разом з потом, і її запас необхідно поповнювати. Пийте воду кімнатної температури або теплий (але не гарячий) чай. У нього можна додати мед, лимон та імбир – вийде чудовий тонізуючий напій.

Щоб не спричинити зневоднення, необхідно дотримуватися простого правила: пити до 2,5 л води на день.

Лижі та ковзани – альтернативний варіант тренувань

Немає нічого кращого, ніж провести вихідний активно та екстремально – з катанням на лижах, сноуборді. Або ж  зібратися з друзями та пограти в хокей чи просто покататися на ковзанах.  Це не лише хороше аеробне навантаження, ай чудовий шанс урізноманітнити спортивні заняття, що дуже важливо для збереження інтересу і мотивації.

Знайте міру

Коли температура повітря опускається нижче -15°С , значно підвищується ймовірність захворіти. Тож коли  на вулиці буде дуже морозно, тренуйтеся вдома або в залі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Водій-електрик

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Розвідник

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Лікар медичного пункту

від 27800 до 30270 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Інженер відділу повірки та регулювання радіовимірювальних приладів, військовослужбовець

від 28000 до 30000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ