ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Хмельниччині активно перенавчають і працевлаштовують учасників бойових дій

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Листопада 2019, 10:18

Хмельницький обласний центр зайнятості спланував і втілює в життя програму з надання професійно-інформаційних і професійно-консультаційних послуг учасникам бойових дій під час АТО/ООС. Ці заходи проводять з метою психологічної підтримки ветеранів, мотивації їх до працевлаштування, орієнтації на актуальні професії та підприємництво. Під час групових та індивідуальних заходів проходить формування адекватного ставлення до ситуації на ринку праці.

Протягом цього року такі послуги вже надано понад тисячі безробітних учасників бойових дій. Ветеранів запрошують на різні групові заходи: семінари з техніки пошуку роботи, підприємницької діяльності, орієнтації на здобуття нових професій, зустрічі та консультації із залученням компетентних соціальних партнерів, представників громадських і волонтерських організацій, психологічних і соціальних служб. Протягом року був проведений 71 семінар для військовослужбовців та учасників АТО, охопивши більше ніж 500 осіб. Окрім того, спільно з представниками військових частин і військкоматів проводять семінари з орієнтації на військову службу за контрактом у Збройних Силах України, в яких уже взяла участь більше ніж тисяча осіб, зокрема й учасники АТО/ООС.

Протягом року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 1078 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС. Допомогу по безробіттю отримувала тисяча осіб, 242 ветерана — працевлаштовані. Кожний другий безробітний працевлаштований на підприємства у сільському господарстві та переробній промисловості, близько 13 % — у сфері державного управління й оборони, 11 % — в оптовій і роздрібній торгівлі.

Важливим аспектом своєї діяльності фахівці центру вважають професійне навчання. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців за направленням служби зайнятості навчання за такими професіями, як охоронник, електрогазозварник, фрезерувальник, водій тролейбуса, кухар, водій автотранспортних засобів та організація підприємницької діяльності проходило близько п’ятдесяти осіб.

— Значну увагу в Центрі приділяють програмі залучення ветеранів до відкриття власної справи. 15 учасників бойових дій склали бізнес-плани, отримали кошти по тимчасовому безробіттю та стали підприємцями, — інформує начальник Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Фото з архіва ХОЦЗ

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 у ставропольському краї росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовий капелан

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Головний сержант

від 25400 до 125400 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Інструктор з тактичної медицини

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Кравець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789