ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Репід Трайдент – 2019»: гірські піхотинці стоять в обороні кордону

Міжнародні навчання Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Вересня 2019, 13:53

Міжнародні навчання «Репід Трайдент – 2019» дають можливість військовим керівникам усіх рівнів ухвалювати нестандарті та неординарні рішення. А командирам бригад застосовувати всю палітру можливостей підпорядкованих їм потужних військових об’єднань. Командири батальйонів опиняються в умовах максимально наближених до реальних бойових дій.

От і цього разу перед командиром окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід» СВ ЗС України «Едельвейс»,  Героєм України полковником Василем Зубаничем  було поставлено цілком реальне завдання: швидко завдати удару по противникові, який захопив частину нашої території та встиг закріпитись на ній. Часу на підготовку  було відведено лише одну добу. Та хіба є неможливі завдання для прославлених  «Едельвейсів»?

Насамперед командир бригади вжив усіх засобів для максимального втаємничення пересування, розташування пунктів польового управління тощо. Одночасно було введено систему паролів та візуальних знаків для розпізнавання свій-чужий.  Разом із тим, у небі, на землі, в радіоефірі  почала діяти розвідка гірських штурмовиків. Та «ворог» (бійці батальйону OPFOR)  теж не давав похибок. За короткий термін вони зуміли організувати як ретельно замасковані основні вогневі позиції, так і добре зміцнені хибні опорні точки. Також була продумана та вміло проведена радіогра, що мала на меті ввести противника в оману. Проте підлеглі полковника Василя Зубанича, маючи за плечима великий бойовий досвід, вдало використовували свої переваги як у бойовій злагодженості, так і в чисельності особового складу.

Розвідка точно встановила, де є мінні поля, і в ніч перед наступом інженери гірсько-штурмової  бригади зробили в них проходи та взяли їх під оборону.   Район зосередження та напрямок  головного удару були ретельно замасковані. До самого останнього моменту навіть керівництво навчань не знало, з якої точки розпочнуть свій бойовий марш «Едельвейси». І це стало одним із вирішальних козирів гірських піхотинців. Кількома хвилями батальйони здійснили стрімкий марш та вдарили в слабкі місця ворога. Після цього роти піхотинців провели зачистку території та взяли під контроль кордон. Чіткість та злагодженість воїнів окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» відзначили і командування навчань,  і зарубужні гості та партнери.

Зокрема, співкерівник  міжнародних навчань «Репід Трайдент – 2019» з української сторони полковник Олександр Жакун зазначив, що всі підрозділи, залучені до проведення польової фази, діяли злагоджено й уміло та доклали максимальних зусиль для виконання поставлених перед ними завдань. Він також наголосив, що висновки, зроблені під час навчання, обов’язково врахують  у контексті майбутньої підготовки підрозділів Сухопутних військ ЗС України.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Чернівці

107 ОБр Сил ТрО

Сапер у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець, Комірник (начальник) складів

від 20000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стаpший навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО