ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Доктрина публічного спілкування допоможе і командиру, і пресофіцеру, і кожному військовослужбовцю розуміти основні принципи публічної комунікації  

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Жовтня 2020, 11:50

Про це кореспонденту АрміяInform повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України полковник Богдан Сеник.

В ексклюзивному коментарі офіцер розповів, наскільки Доктрина публічного спілкування відповідає підходам, що існують в арміях провідних країн-членів Альянсу та чи передбачається в майбутньому вдосконалення цього документа.

При опрацюванні Доктрини публічного спілкування враховували всі пропозиції та зауваження

– За своєю сутністю наша доктрина відповідає аналогічним документам країн НАТО. В ній окреслена головна візія і загальне бачення підходів у сфері публічного спілкування, основні принципи, на яких базується публічна комунікація у Збройних Силах України. Надалі ця доктрина стане фундаментом для опрацювання наступних документів за цим напрямом, що допоможе більш якісно організувати нашу інформаційно-комунікаційну діяльність. Коли ми створювали її, то враховували наші реалії та досвід проведення АТО/ООС. Писали доступною, зрозумілою мовою – у цьому теж є певна новизна. При опрацюванні враховували всі пропозиції та зауваження командного складу, видів Збройних Сил України, від наших науковців та освітян, від фахівців за різними напрямами, які тісно співпрацюють із нашими західними партнерами і знають їхні підходи та принципи, – зазначив Богдан Сеник.

За його словами, в ієрархії нормативних документів Доктрина публічного спілкування виконуватиме поставлене завдання.

– Доктрина не скасовує попередніх наказів та інструкцій, вони залишаються чинними. Я закликаю всіх прочитати цей документ. Він допоможе і командиру, і пресофіцеру, і кожному військовослужбовцю розуміти основні принципи процесу публічної комунікації, – додав офіцер.

Ситуація в світі динамічно розвивається, тому армії НАТО постійно адаптують власну нормативно-правову базу до нових викликів та загроз

Полковник Богдан Сеник зауважив, що подібні документи в країнах-членах Альянсу передбачають незмінність основних принципів та підходів.

– Потрібно враховувати, що НАТО проводить військові операції на території інших країн: Ірак, Афганістан, Косово. Основні принципи в Доктрині не змінюються, а вже польові настанови, бойові статути – які теж є доктринальними документами – постійно оновлюються, за результатом аналізу та зроблених висновків із проведених операцій. Наприклад, нині Президент США заявив, що до кінця цього року планується виведення їхніх ЗС з Афганістану. Відповідно, американці після цього перенесуть напрям зосередження своїх зусиль на інші місії, для яких – з урахуванням набутого досвіду – будуть прописані оновлені, зокрема комунікаційні, цілі та завдання, – підкреслив начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗС України.

Він зазначив, що у польових настановах, інструкціях та інших документах, які базуються на доктрині, відбувається процес постійного вдосконалення.

– Нормативно-правова база армій Північноатлантичного альянсу постійно оновлюється з урахуванням сучасних викликів та загроз. Під час трансформаційних процесів у НАТО обов’язково враховують консолідовану думку всіх країн-членів, які виходять із заявою і пропонують внесення змін у той чи інший документ. Також це стосується системи стратегічних комунікацій як однієї з важливих складових сектору безпеки та оборони. Інформація за цим напрямом, що також є і у відкритому доступі, обов’язково враховується нами під час розроблення власних документів та проведення реформ, – підсумував начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України полковник Богдан Сеник.

Як повідомляла АрміяInform, у вересні цього року Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак затвердив Доктрину публічного спілкування.

Доктрину публічного спілкування розміщено на сайті Міноборони: https://www.mil.gov.ua/content/standarts/doktryna_pyblick_spilk_20200919.pdf

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Новий британський танк Challenger 3 пройшов випробування

Новий британський танк Challenger 3 пройшов випробування

Перспективний основний бойовий танк четвертого покоління Challenger 3, який розробляється для британської армії, пройшов випробування.

росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

Війська росії поцілили по закладу освіти у Корабельному районі Херсонщини. На щастя, обійшлося без жертв.

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Війська рф продовжують тиснути на позиції українських військових на Бахмутському напрямку, зокрема на околиці міста Часів Яр Донецької області.

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити його із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник окремого батальйону сил ТрО

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Начальник pадіостанції (мала потужність), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Бойовий медик

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Стрілець – помічник гранатометника

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП