ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Курсанти морехідного коледжу ВМС повернулися з походу

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Червня 2020, 18:03

Курсанти-першокурсники Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія» повернулись з 20-денного шлюпочного походу. Разом з ними опановували практичні навички й курсанти 1-го курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія», а також вихованці факультету Десантно-штурмових військ Військової академії (м. Одеса).

— Після переходу морем на шлюпках Ял-6 ми прибули до місця розташування. Це визначене місце на узбережжі Чорного моря неподалік селища Чорноморське, — розповів головний старшина Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія» старший мічман Сергій Ліподат. — У наметовому містечку було облаштовано місця для відпочинку, приготування та вживання їжі, душові.

На час практики курсантів було розділено на дві групи. Перша тренувалася в морі на плавзасобах, інша займалася у табірному містечку, де пройшла заняття з основ курсу лідерства. Після 10-денного відпрацювання завдань групи помінялись місцями.

Протягом практики хлопці та дівчата вчилися розв’язувати завдання у складній обстановці, управляти підпорядкованим підрозділом та ухвалювати важливі рішення у складних нестандартних ситуаціях і, найголовніше, набули навичок командної роботи та навчилися ефективно діяти у складі екіпажів.

Під час морської складової походу відпрацьовували практичні навички з управління шлюпкою на веслах і під вітрилом, пройшли заняття з навігації, боротьби за живучість на маломірних суднах, зняття шлюпки з мілини та постановка на якір тощо. Береговий компонент складався з відпрацювання алгоритму ведення бою, а також завдань тактики дій морської піхоти. Серед них — розвідка місцевості, пересування під час бою, транспортування пораненого, рятування пілота чи десантника тощо.

Також першокурсники закріпили знання з тактичної медицини, з надання первинної медичної допомоги.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

російські війська продовжують нищити освітні заклади на Херсонщині.

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Сьогодні зранку була тривала доповідь Олександра Сирського. Головком доповів саме щодо наших фронтових позицій, конкретних дій підрозділів, конкретних напрямків.

На Донеччині збили російський Су-25

На Донеччині збили російський Су-25

Воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка сьогодні збили російський Су-25 на Донеччині.

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку мінометники «Помсти» показали свою роботу, внаслідок чого двоє окупантів були ліквідовані, ще двоє — поранені.

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

62-річного жителя міста Тячів, який мав намір переправити в Румунію двох чоловіків, викрили у ході реалізації інформації, наданої співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову цивільної з Новоборового Луганської області щодо великих втрат та зниклих безвісти військовослужбовців зс рф.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

сапер 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Водій

Київ

Військова частина А7039

Водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Охтирка, Сумська область

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Водій-стрілець

від 21000 до 50000 грн

Запоріжжя

Військова частина А2176

Кухар, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 3078 НГУ